Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Usta gazeteci ve yazar Aydın Engin’e veda: “Neşesiyle hatırlayacağız”

Usta gazeteci ve yazar Aydın Engin (82), bugün (25 Mart) son yolculuğuna uğurlandı. Engin, kendi isteği nedeniyle tören yapılmaksızın toprağa verildi. 

Çengelköy Mezarlığı’ndaki cenazeye Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Saruhan Oluç, Garo Paylan, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık,  T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın, gazeteciler Candan Yıldız, Nazan Özcan, Faruk Eren, Turhan Günay, Bülent Özdoğan, Musa Kart, Hilmi Hacaloğlu, Rıdvan Akar, avukatlar Akın Atalay, Tora Pekin, ve Mustafa Kemal Güngör’ün de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı. 

Aydın Engin’in eşi, yazar Oya Baydar, “Kendisi görseydi ve duysaydı ve hissetseydi dünden beri ne kadar sevgi seli içinde uğurlandığını, herhalde bundan memnun olurdu. Herkese çok teşekkür ediyorum, yalnız bırakmadınız. Çok teşekkür ediyorum, ben de hepinizin sıcaklığını arkamda duyacağım gerçekten” dedi.

“Yarının gazetecilerine itibarlı bir miras bıraktı”

T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın, “Aydın abi çok tatlı bir insandı. Çok tutkulu bir gazeteciydi ve ilk günden beri hiçbir karşılık gözetmeden T24’ün içinde oldu. Hakkını ödeyemeyiz. Bize büyük bir güç verdi. Onu muhtemelen arzu ettiği gibi o eşsiz tatlılığıyla, tabii ki gazeteciliğiyle, neşesiyle, gücüyle hatırlayacağız. Yeri dolmaz Aydın abinin” diye konuştu. 

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, “Sadece darbelere karşı demokrasi mücadelesi verilmesi açısından değil, yarının gazetecilerine itibarlı bir miras bırakmak konusunda en kıymetli meslektaşlarımızdan birini kaybettik” dedi.

Gazeteci Şirin Payzın da şöyle konuştu:

“Hepimizi muhabirlik için heyecanlandıran bir Aydın Engin vardı. Onun mücadelesi, dik duruşu, asla pes etmeyişi son dakikaya kadar bizim için çok değerliydi.” 

Demirtaş’tan taziye mesajı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da sosyal medya hesabından Aydın Engin için taziye mesajı yayınladı.

Demirtaş, “Özgür ve güzel günleri göremeden ayrıldın, çok üzgünüm. Günü geldiğinde, nice mezar başlarında yapacağımız gibi, en kıymetli hediyemizi sunacağız. Nur içinde yat. Oya Abla’ya, aileye ve tüm dostlara başsağlığı diliyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.