Kılıçdaroğlu’ndan Oya Baydar ve Nilüfer Tatar’a ziyaret… Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün (25 Mart) toprağa verilen gazeteci yazar Aydın Engin’in eşi yazar Oya Baydar’a taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu, daha sonra “amirallere suikast” iddialarıyla ilgili soruşturma nedeniyle 19 Aralık 2009’da yaşamına son veren Yarbay Ali Tatar’ın İstanbul’da yaşayan eşi Nilüfer Tatar’ı evinde ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu’ndan Oya Baydar ve Nilüfer Tatar’a ziyaret
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün son yolculuğuna uğurlanan gazeteci yazar Aydın Engin’in İstanbul-Beşiktaş’ta yaşayan eşi Oya Baydar’ı ziyaret ederek başsağlığı diledi.
Kılıçdaroğlu, Oya Baydar ve oğlu Ekim Engin ile bir süre görüştü.
8 Mart’ta safrakesesi ameliyatı olan Aydın Engin, ameliyat sonrası oluşan komplikasyonlar nedeniyle yoğun bakıma alınmış ve 24 Mart’ta yaşamını yitirmişti.
Kılıçdaroğlu, daha sonra “amirallere suikast” iddialarıyla ilgili soruşturma nedeniyle 19 Aralık 2009’da yaşamına son veren Yarbay Ali Tatar’ın İstanbul-Ataşehir’de yaşayan eşi Nilüfer Tatar’ı evinde ziyaret etti.

Çıkışta açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, helalleşme çağrısını yineledi.
Kılıçdaroğlu,”Ergenekon, Balyoz kumpaslarıyla çok sayıda askerimiz gözaltına alındı, aileleri büyük acılar yaşadılar ve bu acıları hâlâ devam ediyor. Devletimizin askerimizle önce bir helalleşmesi lazım. Yapılan hataları bir şekliyle telafi etmesi lazım. Bu acıları çektirenleri devletin kadrolarına kimler yerleştirdi, bunun da bilinmesi lazım. Buradan bütün milletime söz veriyorum: bu acıların tamamını telafi edeceğiz. Bedellerini de bu acıları çektirenlerden alacağız. Yine milletime söz veriyorum, bu acıları çektirenlerin burunlarından fitil fitil getireceğiz. Yeter artık diyoruz. Bu ülke bu kadar acılara niye katlansın. Ülkeyi yönetenler acı üretmemeli” diye konuştu.
- ABD, Suriye’deki iki üsten daha çekildi: SDG’ye göre IŞİD tehdidi artıyor
- Almanya’da beş polis, Nazi imzasıyla tehdit mektupları yollamakla suçlanıyor: Gazeteci Deniz Yücel de tehdit mektubu aldı
- Aydınlardan Erdoğan’a: “İnfaz düzenlemesinin bu haliyle yasalaşması, toplumun adalet duygusunu derinden sarsacaktır”
- Usta gazeteci ve yazar Aydın Engin’e veda: “Neşesiyle hatırlayacağız”
- 211 edebiyatçıdan sansür yasasına karşı ortak açıklama: Reddediyoruz








