Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan Oya Baydar ve Nilüfer Tatar’a ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün (25 Mart) toprağa verilen gazeteci yazar Aydın Engin’in eşi yazar Oya Baydar’a taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu, daha sonra “amirallere suikast” iddialarıyla ilgili soruşturma nedeniyle 19 Aralık 2009’da yaşamına son veren Yarbay Ali Tatar’ın İstanbul’da yaşayan eşi Nilüfer Tatar’ı evinde ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün son yolculuğuna uğurlanan gazeteci yazar Aydın Engin’in İstanbul-Beşiktaş’ta yaşayan eşi Oya Baydar’ı ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Kılıçdaroğlu, Oya Baydar ve oğlu Ekim Engin ile bir süre görüştü.

8 Mart’ta safrakesesi ameliyatı olan Aydın Engin, ameliyat sonrası oluşan komplikasyonlar nedeniyle yoğun bakıma alınmış ve 24 Mart’ta yaşamını yitirmişti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra “amirallere suikast” iddialarıyla ilgili soruşturma nedeniyle 19 Aralık 2009’da yaşamına son veren Yarbay Ali Tatar’ın İstanbul-Ataşehir’de yaşayan eşi Nilüfer Tatar’ı evinde ziyaret etti.

Çıkışta açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, helalleşme çağrısını yineledi.

Kılıçdaroğlu,”Ergenekon, Balyoz kumpaslarıyla çok sayıda askerimiz gözaltına alındı, aileleri büyük acılar yaşadılar ve bu acıları hâlâ devam ediyor. Devletimizin askerimizle önce bir helalleşmesi lazım. Yapılan hataları bir şekliyle telafi etmesi lazım. Bu acıları çektirenleri devletin kadrolarına kimler yerleştirdi, bunun da bilinmesi lazım. Buradan bütün milletime söz veriyorum: bu acıların tamamını telafi edeceğiz. Bedellerini de bu acıları çektirenlerden alacağız. Yine milletime söz veriyorum, bu acıları çektirenlerin burunlarından fitil fitil getireceğiz. Yeter artık diyoruz. Bu ülke bu kadar acılara niye katlansın. Ülkeyi yönetenler acı üretmemeli” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.