Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (112): Oyuncu Göksu Başaran ile Trans Görünürlük Günü

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini her cumartesi 19:00’da ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni“nde bu hafta, oyuncu Göksu Başaran ile 31 Mart Trans Görünürlük Günü’nü konuştuk. 

Editör: Gamze Elvan / Prodüktör: Özgün Özgül

Süleyman Soylu yine LGBTİ+’ları hedef göstermekle gündemimizde. Bir seminerde konuşan Soylu, “Cinsiyetsizlik kavramı ortaya koymak, LGBT’cilik, FETÖ’cülük, Kuytulculuk, PKK’cılık, DHKPC’cilik bunların büyük bir bölümü sivil toplum adı altında geliştirmektedir” dedi.

31 Mart Uluslararası Trans Görünürlük Günü, 2009’dan bu yana her yıl kutlanıyor. Türkiye’de yaşayan translar pek çok hak ihlaliyle karşı karşıya. Kendilerine seçtikleri isimle hitap edilmiyor, nefret saldırılarına ve söylemlerine maruz bırakılıyor, katledildiklerinde fail, “Kadın sandım erkek çıktı” gibi ayrımcı söylemlerle mahkemede indirim alıyor. Sizin için, Medyascope’a yaşadığı ayrımcılıkları, erişemediği haklarını, aşk hayatını, cinsiyet uyum sürecini ve kendini keşfetmesini anlatan beş transın hikayesini derledik.

2021 yılındaki 29. İstanbul Onur Yürüyüşü’nde İstanbul-Cihangir’de gözaltına alınan üç kişi ilk duruşmada beraat etti.

Eskişehir Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan iki çocuk beraat etti. Mahkeme, yürüyüşün bir hak olduğuna ve devletin müdahale etmemesi gerektiğine hükmetti.

Eşcinsel olduğu için 2008 yılında babası tarafından öldürülen Ahmet Yıldız için adalet bir türlü sağlanmadı. Sanık Yahya Yıldız hâlâ bulunamadı. Dava, 6 Ekim’e ertelendi.

Yayınımızı dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.