Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (6 Nisan 2022): Türkiye’nin gündemi hayat pahalılığı, muhalefet ne yapacak?

Editör: Egemen Gök

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen haftaki kabine toplantısının ardından, bazı temel ihtiyaç maddelerindeki KDV oranlarının yüzde 18’den yüzde 8’e indirileceğini açıklamıştı. Ancak bu indirim, zamların gölgesinde kaldı. Mart ayı enflasyon verileri açıklandı. Yıllık enflasyon, Türkiye İstatistik Kurumu’na göre yüzde 61, Enflasyon Araştırma Grubu’na göre ise yüzde 142.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bugün olağanüstü toplandı. İstanbul’da toplu ulaşıma yüzde 40 oranında zam geldi.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve  İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz ile hayat pahalılığını ve muhalefetin çözümünü, Medyascope muhabiri Ali Macit ile UKOME’nin olağanüstü toplantısını konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.