Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupalıların yarısından fazlası esrarın yasallaştırılmasını destekliyor

Avrupa’da yapılan bir ankete göre, kıta nüfusunun yarısından fazlası, yetişkinlerin esrar kullanmasının yasallaştırılmasını destekliyor.

Bugün (7 Nisan) endüstri danışmanları tarafından yayımlanan anket verilerine göre, Avrupa nüfusunun yarısından fazlası, yetişkinlerin esrar kullanımının yasallaştırılmasını destekliyor ve kıta nüfusunun yaklaşık yüzde 30’u esrar satın almayı düşünebileceğini belirtiyor.

Londra merkezli danışmanlık şirketi Hanway ve Curaleaf International şirketinin raporuna göre, Avrupalıların çoğunluğu düzenlemeye tabii kenevir dükkanlarını destekliyor ve bitkinin evde yetiştirilmesine karşı çıkıyor. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Curaleaf’in yöneticisi Boris Jordan konu ile ilgili açıklamasında, “Avrupa pazarını ABD’nin üç ila dört yıl gerisinde görüyoruz ancak Avrupa, ABD’den önce kapsamlı bir reform başlatabilir gibi görünüyor” dedi.

Almanya dahil birçok Avrupa ülkesi, esrarı sınırlı tıbbi amaçlar için yasallaştırırken, diğerleri genel kullanımını suç olmaktan çıkardı. Malta, esrarın sınırlı ekimine ve kişisel kullanımına izin veren ilk Avrupa ülkesi oldu.

Araştırma firması Prohibition Partners’ın bir raporuna göre, Avrupa kenevir pazarının, geçen yıl yaklaşık 400 milyon euro olan yıllık gelirinin 2025 yılına kadar 3 milyar euroyu (3.27 milyar dolar) aşması bekleniyor. Almanya’nın şimdiye kadar Avrupa kıtasının en büyük kenevir pazarı olduğu belirtildi.

Curaleaf CEO’su Joe Bayern, anket sonuçlarını şöyle değerlendirdi: “Almanya’da esrarın eğlence amaçlı kullanımı yasallaştırma konusunda açık bir siyasi istek var. Almanya’nın Avrupa’nın en büyük ekonomisi olduğu göz önüne alındığında, kıtanın geri kalanı için yol gösterici olacağını ve bir domino etkisi yaratacağını düşünüyoruz.”

Kaynak: Reuters

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.