Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pınar Gültekin cinayeti davasının 11. duruşmasında karar çıkmadı

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili biri tutuklu altı sanığın yargılandığı davanın 11. duruşması bugün (11 Nisan) Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Kararın çıkmadığı duruşma 16 Mayıs’a ertelendi.

Kadın örgütlerinin duruşmadan önce yapmak istediği yürüyüş polis tarafından engellenmeye çalışıldı. Bu sırada Pınar Gültekin’in annesi rahatsızlandı. Kadın örgütleri, Muğla Adliyesi önünde açıklama yaparak adalet talebinde bulundu.

“Pınar Gültekin Davası” hesabından yapılan paylaşımlara göre tutuklu sanık Cemal Metin Avcı, “can güvenliği” gerekçesiyle duruşmaya getirilmedi ve Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Avcı mahkeme heyetine yeni deliller sunacağını belirterek erteleme talep etti. Gelecek duruşma 16 Mayıs’ta.

Ne olmuştu?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020’de Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’ndeki evinden ayrılmış ve ablasıyla telefonla görüştükten sonra Gültekin’den bir daha haber alınamamıştı.

Ablası Sibel Gültekin ile annesi Şefika Gültekin, Pınar Gültekin’e ulaşamayınca Muğla’ya giderek Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığı’na kayıp ihbarında bulunmuş, 21 Temmuz günü ise Pınar Gültekin’in cansız bedenine ulaşılmıştı.

Gültekin’in öldürülmesine ilişkin davada Cemal Metin Avcı için “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, kardeşi Mertcan Avcı için ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan beş yıla kadar hapis cezası isteniyor.  

Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı, eski eşi Eda K., annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, iş ortakları Şükrü Gökhan O. ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme”  suçlamasıyla yargılanıyor. 

Savcı, esas hakkındaki mütalaasında sanıkların iddianamede yer alan suçlamalardan ceza almalarını talep etmişti.

Mertcan Avcı, 21 Şubat’ta “canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme suçuna iştirak” suçlaması ile tekrar tutuklanmış ve avukatının itirazı üzerine tahliye edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.