Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pınar Gültekin’in öldürülmesine ilişkin dava kapsamında sanık Metin Avcı’nın babası, annesi, eski eşi ve iş ortağı hakkında beş yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Pınar Gültekin’in öldürülmesine ilişkin yargılanan sanık Metin Avcı’nın babası, annesi, eski eşi ve iş ortağı hakkında “suç delillerini gizledikleri” gerekçesiyle beş yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili sanık Cemal Metin Avcı’nın babası, annesi, eski eşi ve iş ortağı hakkında “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme”  suçlamasıyla iddianame hazırladı. Türk Ceza Kanunu’nun 281/1 maddesince düzenlenen suçlama, altı aydan beş yıla dek hapis cezasını öngörüyor.

Gültekin’in öldürülmesine ilişkin Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu sanık Cemal Metin Avcı’nın “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” ve tutuksuz sanık olan kardeşi Mertcan Avcı’nın ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlamasıyla yargılandığı davanın altıncı duruşması ise 27 Eylül 2021’de yapılacak. Yeni iddianamenin kabulünün ardından dosyanın devam eden ana dava ile birleştirilmesi bekleniyor.

“Bağevine gidip delilleri yok ettiklerine dair yeterli şüphe için delil var”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020’de Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’ndeki evinden ayrılmış ve ablasıyla telefonla görüştükten sonra Gültekin’den bir daha haber alınamamıştı. Ablası Sibel Gültekin ile annesi Şefika Gültekin, Pınar Gültekin’e ulaşamayınca Muğla’ya gelerek, Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığı’na kayıp ihbarında bulunmuş, 21 Temmuz günü ise Pınar Gültekin’in cansız bedenine ulaşılmıştı.

Gültekin’in öldürülmesine dair davada Cemal Metin Avcı “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçlamasıyla tutuklu yargılanmaya devam ederken, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlamasıyla yargılanan kardeşi Mertcan Avcı ise tahliye edilerek tutuksuz sanık oldu.

Savcılık, soruşturma kapsamında Cemal Metin Avcı’nın annesi, babası ve iş ortağına dair ek soruşturmaya yer olmadığına karar verdi. Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir’in itirazını ise Muğla 2. Sulh Ceza Hâkimliği reddetti. Avukat, kararın bozulmasını talep etti. Yargıtay 8. Ceza Dairesi ret kararını bozdu. Muğla 2. Sulh Ceza Hâkimliği, Cemal Metin Avcı’nın annesi, babası ve iş ortağı hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararını kaldırıp iddianame düzenlenmesine karar verdi.

Muğla Cumhuriyet Savcısı Nevzat Bulut, üç ismin yanında sanığın eski eşi hakkında da iddianame hazırladı.

İddianamede Yargıtay kararı ve şüpheli ifadeleri sıralandı. Yargıtay kararında “olay yerinde bulunan bir varil içinde ele geçirilen sigaraların sanığın iş ortağı ve annesinin DNA’sı ile uyumlu olduğunun tespit edilmesi karşısında kasten öldürmeden sonraki bir zaman diliminde olay mahalline gittikleri yönünde kuşku bulunmadığı ve orada bulunma sebeplerini izahta çelişkiye düştükleri” belirtilmişti.  

Sanığın eski eşinin de ifadelerindeki çelişkilere dikkat çeken savcı, dört şüphelinin de “kasten öldürme olayından sonraki bir zaman diliminde birlikte olay mahalli olan bağevine gidip suç delillerini yok ederek gizlediklerine dair haklarında kamu davası açılabilmesi için yeterli şüphe oluşturacak delil elde edildiğinin anlaşıldığını” belirterek, dört ismin ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etti.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.