Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pınar Gültekin davasında yedinci duruşma -ABD’den yeniden telefon şifresi istenmesine tepki gösteren Gültekin ailesinin avukatı: “Karşı taraf davayı uzatmaya çalışıyor”

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili biri tutuklu altı sanığın yargılandığı davanın yedinci duruşması bugün (1 Kasım) Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, diğer sanıkların tutuklanması talebini reddetti. Ayrıca, Gültekin’in telefonuna erişim için ABD’den yeniden şifre istenmesine karar verildi. Gültekin ailesinin avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu, “Ne biz ne de Muğla Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü ile Ankara Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü Daire Başkanlığı telefonu açamadı. Sanığın haksız tahrikten yararlanmak istemesi sebebiyle 11,5 ay bekledik. Bir daha ABD’ye müzekkere yazılmasını istemiyoruz çünkü bu Pınar’ın özel hayatının kamuya açılmaya çalışıldığı anlamına geliyor. Bu yargılama nereye kadar gidecek? Gelen evrak yeterlidir” diye konuştu. Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin ise “Artık hiçbir kadın öldürülmesin” dedi.

Pınar Gültekin cinayetine ilişkin, tutuklu sanık Cemal Metin Avcı‘nın “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçlamasıyla, tutuksuz yargılanan kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve iş ortakları Şükrü Gökhan Orhan‘ın ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlamasıyla yargılanmasına devam edildi.

Pınar Gültekin’in babası: “Sadece adalet istiyoruz”

Duruşma öncesi açıklamalarda bulunan Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin, bir kez daha adalet çağrısında bulundu. Gültekin, “Her seferinde adalet arıyoruz. Bizim içimiz yanarken, katilin ailesi dışarıda geziyor. Sadece adalet istiyoruz, başka bir beklentimiz yok. Adalet, mahkemelerde verilsin. Herkes kendi adaletini kendi ararsa, bu ülkenin hali ne olur?” dedi.

“Pınar’da canım nasıl acıdıysa, Şebnem’de de o kadar acıdı”

Denizli’de Şebnem Şirin’in boğazı kesilerek öldürülmesine değinen Gültekin, “O kızcağızın da bir ailesi var. Sadece o kız değil, bütün ailesi öldü. Hepsi o acıyla yaşayacak. Pınar’da canım nasıl acıdıysa, Şebnem’de de o kadar acıdı. Tüm ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum” diye konuştu.

Duruşmada tutuklu sanık Cemal Metin Avcı ve tutuksuz sanık Mertcan Avcı, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) ile katılırken, diğer tutuksuz sanıklar Şükrü Gökhan Orhan, Selim Avcı ve Eda Karagül ile taraf avukatları salonda hazır bulundu. Ayten Avcı ise duruşmaya katılmadı.

Sanık Cemal Metin Avcı’nın eski avukatı tanıklık yapmak istemedi

Duruşmada ilk olarak, Avcı ailesinin bağevine gitmeden önce ofisine gittikleri ve bağevinde de Selim Avcı ve Eda Karagün ile beş-altı dakika boyunca telefonda konuştuğu öne sürülen avukat D.U.‘ya tanık olarak söz verildi. Cemal Metin Avcı’nın eski avukatı olan D.U., sır saklama yükümlülüğü sebebiyle tanıklık yapmak istemediğini söyledi. Gültekin ailesinin avukatları, D.U.’nun tanıklıktan çekilmesine itiraz etti. Mahkeme heyeti, itirazı reddetti.

Pınar Gültekin’in şifreli dosyaları açılamadı

Mahkeme başkanı, Gültekin’in cep telefonuna ait şifresinin istenmesi için yazılan müzekkereye ABD’den gelen cevabının tercüme ettirildiğini, verilerin ilk olarak Muğla Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü ardından da Ankara Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü Daire Başkanlığı’na gönderildiğini, Ankara Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü Daire Başkanlığı tarafından şifreli dosyalara yönelik çözümleme çalışmaları yapıldığını ancak sonuç elde edilemediğini okudu.

Avukat Koçoğlu: “11,5 ay bekledik, bir daha ABD’ye müzekkere yazılmasını istemiyoruz”

Duruşmada söz alan Gültekin ailesinin avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu, Ne biz ne de Muğla Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü ile Ankara Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü Daire Başkanlığı telefonu açamadı. 11,5 ay bir evrak bekledik. Sanığın haksız tahrikten yararlanmak istemesi sebebiyle 11,5 ay bekledik. Bir daha ABD’ye müzekkere yazılmasını istemiyoruz çünkü bu Pınar’ın özel hayatının kamuya açılmaya çalışıldığı anlamına geliyor. Bu yargılama nereye kadar gidecek? Gelen evrak yeterlidir” dedi. Avukat Koçoğlu, mütalaa talebinde bulundu. Sanıkların avukatları ise dosyadaki eksikliklerin giderilmesini istedi.

Sanık Cemal Metin Avcı: “Bir suç işledim ve pişmanım”

Telefon şirketinden gelecek yazının beklenmesini talep eden sanık Cemal Metin Avcı ise “Yalan söylemeye ihtiyacım yok, her şey ortada. Tüm ailem gereksiz yere suçlanıyor. Bir suç işledim ve pişmanım. Çok büyük şeyler yaşadım. Yoğun tehdit altındaydım. Kendimi iyi hissetmiyorum” beyanında bulundu.

Mahkeme ara kararını açıkladı

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk halinin devamına, diğer sanıkların ise tutuklanma taleplerinin reddine karar verdi. Heyet, Gültekin’in kesin ölüm sebebinin belirlenmesine yönelik Adli Tıp Kurumu’ndan istenen raporun cevabının beklenmesine ve Gültekin’in telefonuna erişim için ABD’den yeniden şifre istenmesi amacıyla Adalet Bakanlığı’na yazı yazılmasına karar verdi.

Gelecek duruşma 20 Aralık 2021 saat 14.00’te yapılacak.

Avukat Koçoğlu: “Karşı tarafın amacı duruşmayı uzatmak”

Duruşmanın ardından adliye önünde açıklamalarda bulunan Gültekin ailesinin avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu, Pınar Gültekin’in telefonuna erişim için ABD’den yeniden şifre istenmesini eleştirdi. Koçoğlu, “Yine 11,5 ay evrak bekleyeceğiz. Bu çok uzun bir süreç. Kısa sürede gelmesi imkânsız. Karşı tarafın amacı duruşmayı uzatmaktı. Mahkeme yeniden şifre istedi. Uzun bir süreç olacak. Cemal Metin Avcı hep kaçamak cevaplar verdi. Savunması kurgu olduğu için kendiyle çelişmemek adına yanıt vermekten kaçındı” dedi.

Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin ise, “Artık hiçbir kadın öldürülmesin” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.