Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pınar Gültekin cinayeti davasında altıncı duruşma- Adli Tıp Raporu: “Yakılmadan önce hayattaydı”

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili davanın altıncı duruşması bugün (27 Eylül) Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmada okunan Adli Tıp raporunda Pınar Gültekin’in yakılmadan önce hayatta olduğunu belirtildi. Tutuklu sanık Cemal Metin Avcı’nın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve iş ortakları Şükrü Gökhan Orhan hakkında açılan dava, ana dava ile birleştirildi, böylece sanık sayısı altıya yükseldi. Mahkeme, Cemal Metin Avcı’nın tutukluluğunu devamına, diğer sanıkların ise “kaçma şüphesi olmadığı” gerekçesiyle tutuksuz yargılanmalarına karar verdi. Gelecek duruşma 1 Kasım’da yapılacak.

Sanık sayısı altıya yükseldi

Pınar Gültekin cinayetine ilişkin Cemal Metin Avcı‘nın “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçlamasıyla ve kardeşi Mertcan Avcı‘nın ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlamasıyla yargılandığı davaya Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Cemal Metin Avcı, tutuklu bulunduğu cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Haklarında “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlamasıyla ek iddianame hazırlanan Cemal Metin Avcı’nın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve iş ortakları Şükrü Gökhan Orhan duruşma salonunda hazır bulundu. Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin ve babası Sıddık Gültekin ile taraf avukatları da salondaydı. Mahkeme ek iddianameyi ana dava ile birleştirdi, böylece sanık sayısı altıya yükseldi.

Sanık Avcı: “Kadın eylemine bile katıldım

Duruşmada tutuklu sanık ile birleşen dosyanın dört sanığı ifade verdi. Pınar Gültekin Davası hesabından yapılan paylaşımlara göre duruşmada söz alan Cemal Metin Avcı, pişman olduğunu söyleyerek, “Kadınları incittiysem özür dilerim. Can güvenliğim yok. Camı kapatabilir miyiz? Dışarıdan bana ‘katil’ diye bağırıyorlar. Kadınlar beni sever. Bir kere ben kadın eylemine bile katıldım. Ben de bağırdım adalet diye” dedi.

Eda Karagün: “Cinayet daha ortaya çıkmadan, Cemal çok tedirgindi”

Cemal Metin Avcı’nın eski eşi Eda Karagün ise “Cemal’in yaptığı suçla benim hiçbir alakam yok. Aldatılan taraf benim. 4,5 yaşında kız büyütüyorum. Koruma talebinde bulunuyorum. Avukatımdan, Cemal’in rahmetli kızla ilişkisini öğrendim. Olaydan önce ilişkileri olduğunu bilmiyordum. Cemal, son zamanlarda bağevinde çok zaman geçiriyordu. Bar işletiyorduk, temizlik yapmaya, içki almaya gittiğini söylüyordu. Cinayet daha ortaya çıkmadan, Cemal çok tedirgindi, yemek yemiyordu, iştahtan kesildi, eve geldiği zaman terliyordu. Kafamdaki yapbozları birleştirdim. Bağevine gittiğimizde temizlik yapıldığını, halıların yerlere serildiğini, kapıların silindiğini fark ettim” beyanında bulundu.  

Selim Avcı: “Eda bağevine tek başına gitmek istedi, onu yalnız bırakmak istemedik”

Cemal Metin Avcı’nın babası Selim Avcı ise “Eda Karagün bağevine tek başına gitmek istedi. Onu yalnız bırakmak istemedik. Hep beraber bağevine gittik. Orada 20 dakika durduk. Eşim ve ortağım sigara içti. Cemal, olay günü beni arayıp kayıp olan kız nedeniyle jandarmanın kendisinin ifadesini alacağını söyledi. Mertcan ile telefonda görüşmemizde, ağabeyinin bağevinde bozuk kokoreçleri yaktığını söyledi” diye konuştu.

Ayten Avcı: “Cemal, söylenilen kadar yapmamıştır”

Cemal Metin Avcı’nın annesi Ayten Avcı ise “Cemal iyi çocuk, söylenilen kadar yapmamıştır. Ben de bir anayım. Selim aradı beni. ‘Cemal Metin kavgaya karışmış, buraya gel konuşacağız’ dedi. Kavgadan dolayı sorguya çekiliyor sanıyorum, Pınar Gültekin’den dolayı olduğunu öğrendim. ‘Barda tanımıştır’ diye düşündüm. ‘Allah bu barın belasını versin’ dedim. Eda, ‘Yaylaya gideceğim’ deyince hep birlikte gittik. Depoya, etrafa baktık, sigara içtik orada. Bidon her zaman orada durur zaten. Çöp atmaya üşeniyorlar. Biz de sigaralarımızı oraya attık. Çocuğum böyle bir şey yapacak biri değil, Cemal yapmamıştır” dedi.

İş ortakları Şükrü Gökhan Orhan da “Benim olayla alakam yok. Cemal kavgaya karışmış diyerek Ayten hanımı almaya gittim. Babasıyla ortağım sadece” diye konuştu.

“Bunlar ailecek katil”

Duruşmaya, verilen aranın ardından sanıkların çapraz sorgusuyla devam edildi. Ayten Avcı’nın çapraz sorgulaması yapıldığı sırada Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin ayağa kalkarak “Bunlar ailecek katil” diye bağırdı. Mahkeme başkanı Şefika Gültekin’i duruşma salonundan çıkardı. Fenalaşan Avcı’ya salondakiler tarafından su verildi. Gültekin daha sonra acil servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Cemal Metin Avcı: “Ben suçluyum diye yedi sülalemi suçluyorlar”

Savunması alınan sanık Cemal Metin Avcı ise Adli Tıp Kurumu’nun raporuna itiraz etti: “Ben suçluyum diye yedi sülalemi suçluyorlar. Olayı ben ortaya çıkardım. Suçumu itiraf ettim. Ben suç işledim diye benim ailem ve arkadaşlarım da mı suçlu, buna anlam veremiyorum. Bağevinde bulunan çöp varili olayda kullanılan varil değil. Adalete güveniyorum. Olay yerinde keşif de yapıldı ve varili kaldırabildiğim de anlaşıldı. Suçluyum ama pişmanım.”

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor ile android şifresi ile ilgili yazılan müzekkereye gelen cevabın dosyaya eklendiğini kaydetti.

Gelecek duruşma 1 Kasım’da

Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk halinin devamına, diğer sanıkların tutuksuz yargılanmasına, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor ve android şifresi ile ilgili ABD’ye yazılan müzekkereye ilişkin gelen cevabın incelenmesine karar vererek bir sonraki duruşmanın 1 Kasım’da yapılmasına karar verdi.

Avukat Koçoğlu: “Pınar Gültekin, canavarca hisle öldürülmüş”

Duruşma sonrası açıklama yapan Gültekin ailesinin avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu, şunları söyledi:

“Yargılama her geçen duruşmada genişliyor. Bugün Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor bir kez daha gösterdi ki Pınar Gültekin, canavarca hisle öldürülerek canlı yakılmış. Ayrıca ABD’ye yazılan müzekkereye de bugün cevap geldi ancak mahkeme heyeti ve biz henüz cevabı inceleyemedik.”

Kadın derneklerinden adliye önünde protesto

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve bazı kadın dernekleri de adliye önünde Pınar Gültekin’in fotoğrafları ile kadın cinayetlerini protesto etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.