Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya’da İkinci Dünya Savaşı nedeniyle diplomasını alamayan 90 yaşındaki kadın okula döndü: “Sınıf arkadaşlarım torunlarım gibi”

İkinci Dünya Savaşı nedeniyle eğitim alamayan 90 yaşındaki İtalya vatandaşı Annunziata Murgia, diplomasını almak için okula döndü. Murgia böylece ortaokul diploması için okula giden en yaşlı kişi olarak kayıtlara geçti.

Genellikle 14 yaşındakilerin girdiği ortaokul diploma sınavına hazırlanmak için evinin yakınlarındaki akşam okuluna giden 90 yaşındaki Annunziata Murgia, “Çalışmayı seviyorum, her zaman sevdim. Fakat İkinci Dünya Savaşı çıkınca benim için her şey değişti. Ailem mücadele ettiğinden ve ben de üzerime düşen her şeyi yapmak zorunda olduğum için çalışmak zorundaydım” dedi.

O dönemler sadece parası olanların eğitim alabildiğini söyleyen Murgia, çocukken dikiş dikmeyi öğrendiğini ve ailesine bu şekilde maddi destek sağladığını belirtti.

Tarih ve müziğe karşı bir tutkusu olduğunu belirten Murgia, “Tarih kitaplarını her zaman sevmişimdir. Birinci Dünya Savaşı’nın sonuçlarını gördüm, ikincisini ise yaşadım” diye konuştu.

En genç sınıf arkadaşı 16 yaşında

Murgia’nın en genç sınıf arkadaşı şu anda yeniden ortaokul diploma sınavına girecek 16 yaşındaki bir öğrenci.

Edebiyat öğretmeni Marina Pilia, Murgia’nın çok tutkulu ve istekli olduğunu söyledi: “Duymakta bazı güçlükler yaşasa da derslere aktif olarak katılıyor. Özellikle tarih konularında çok bilgili.”

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.