Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (115): “Yasalara dokunma bozuyorsun, etkin uygula yeter”

Sıradan vatandaşın Meclis gündemi hakkında bilgilenmek için kırk takla atması gerekiyor. Demokratik bir ülkede parlamentonun gündemi önceden açıklanır ve ilan edilen gündem saat gibi tıkır tıkır ilerler. Her gün on ayrı yasa maddesi görüşülmez. Hatta demokratik ülkelerin parlamentosu her gün değil, her hafta değil, her yasama yılında bile yeni yasa yapmayabilir. Çünkü yasaların maddelerinde apar topar değişiklik yapıldığında kanun gerekçesine, madde gerekçesine aykırı hükümler getirilerek yasanın bütünlüğü bozulur. Bizde de aynen böyle yapılıyor ve o nedenle EŞİK (Eşitlik İçin Kadın Platformu) gönüllüleri Meclis’i gece gündüz izliyor. O nedenle EŞİK ‘Yasalara dokunma, uygula’ diyor. Yeni yasa maddelerine değil iyi ve etkin uygulama becerisine ihtiyaç var bu ülkede.

Berrin Sönmez, Feminist Bakış’ta EŞİK’in “Yasalara dokunma, uygula” kampanyasını anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.