Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mücella Yapıcı’nın kızı Cansu Yapıcı Medyascope’a konuştu: “Annem, ‘Dışarıda neler oluyor, unutulmuyoruz değil mi?’ diye sormuş”

Gezi davasının dün (25 Nisan) görülen karar duruşmasında Osman Kavala’ya ağırlaştırmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye ise 18’er yıl hapis cezası verildi. Karar sonrası tutuklanan yedi kişiden mimar Mücella Yapıcı’nın kızı Cansu Yapıcı, annesinden aldığı son haberleri anlattı, kararı Medyascope’a değerlendirdi.

“Ceza bekliyorduk ama tutuklama beklemiyorduk”

Gezi davasında verilen kararı Medyascope’a değerlendiren mimar Mücella Yapıcı’nın kızı Cansu Yapıcı, “İki kere beraat etmesiyle, iddianamenin yeniden çıkması ve içinde olduğumuz iklimle bir ceza bekliyorduk ama açıkça söyleyeyim tutuklamayı, böylesine beklemiyorduk” dedi.  

Annesine 18 yıl ceza verileceğini düşünmediklerini dile getiren Cansu Yapıcı, “18 yıl cezayı biraz annem açısından anlatayım: Kendisi 18 yıl ceza almasına biraz içerledi. En son, ‘Hani ben müebbetle yargılanıyordum?’ diye bir tepkisi oldu. Ben çok öfkeliyim gerçekten. Bir yandan da tüm hayatını bu kenti korumak için adamış bir insanın böylesine ceza almasına ülkem adına üzülüyorum. Hukuka hala inanmak istiyorum ve sadece annem özelinde bunu söylemiyorum. Bu hukuksuzluk deryası beni korkutuyor” diye ekledi.   

“Annem Çiğdem Mater ile beraber kalıyor, dışarıya selamları var”

Sabah saatlerinde avukatların Bakırköy Kadın Cezaevi’nde annesini ziyaret ettiğini belirten Yapıcı, “Annem Çiğdem Mater ile beraber kalıyor. Keyifleri yerinde, dışarıya selamları var, merak ediyorlar. Mine Özerden karantina koğuşunda tek kalıyor. Bugün annem, ‘Dışarıda neler oluyor, unutulmuyoruz değil mi?’ diye sormuş. Biz de büyük bir ihtimalle perşembe günü kendisini göreceğiz. Hissettiğim tek şey öfke. Üzüntü değil, yorgunluk değil, umutsuzluk da değil hissettiğim. Çok sinirliyim” dedi.

Annesinin mesajının her zaman “hayatını gerçekten onurlu yaşamak” olduğunu aktaran Yapıcı, şöyle devam etti: “Annem umutsuzluğa inanmaz, korkuya inanmaz ve hiçbir şeyden korkmaz. Adliyede en son biz ayrılırken bizi telkin ediyordu. Kendisinde ne korku ne yılgınlık ne de umutsuzluk vardı. ‘Siz dışarıda sağlam durun iyi olun’ diyordu.” 

“Gülten Kışanak’ın kızı Evin Kışanak ile beraber cezaevi alışverişi yaptık”

Destek olan herkese çok teşekkür ettiğini söyleyen Yapıcı son olarak şunları ekledi: “Biz bugün Gülten Kışanak’ın kızı Evin Kışanak ile beraber cezaevi alışverişi yaptık. Bu dayanışma, bu birliktelik gerçekten çok önemli. Bir umutsuzluk yok bizde. Bunun bir süreç olduğunu ve daha güzel, aydınlık günleri hep birlikte göreceğimizi düşünüyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.