Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partili Sadullah Ergin Medyascope’a konuştu: “Ortak liste istemiyoruz, ittifakta yer alsak bile seçimlere kendi adımızla gireceğiz”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin haftalık değerlendirme toplantısında ittifaklara ilişkin açıklamalarda bulundu. Babacan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise partinin seçimlere kendi adı ve logosuyla gireceğini duyurdu. Medyascope’a konuşan DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin de seçime başka bir partinin listesinden girmeyeceklerini, seçim ittifakında yer alınması durumunda da partinin kendi adını kullanacağını söyledi. 

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün (27 Nisan) partisinin haftalık değerlendirme toplantısında konuştu. “Demokrasi ve Atılım Partisi önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır” diyen Babacan’ın bu sözleri Twitter hesabından da paylaşıldı. Babacan konuşmasında altılı masanın güçlenerek ilerleyeceğini de iddia ederek “Altılı masada verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız” dedi.

“Seçimlere tek başımıza da ittifakla da girebiliriz”

DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Babacan’ın bu açıklamalarını Medyascope’a değerlendirdi. Tek ve ortak liste seçeneğine başından beri soğuk baktıklarını belirten Ergin şunları söyledi: “Başka bir partiye ya da ortak listeye milletvekili ismi vererek seçimlere girmeyeceğiz. Seçimlere tek başımıza da girebiliriz, seçim ittifakında yer alarak da girebiliriz. Seçimlere kendi logomuzla girmemiz ittifak seçeneğini dışladığımız anlamına gelmiyor.”

Sadullah Ergin

“İhtimaller konusunda zihinleri netleştirmek gerekiyordu”

Özellikle yeni seçim yasasının ardından bu tartışmaların alevlendiğini ve partinin bazı il teşkilatlarının da kafa karışıklığı yaşadığını vurgulayan Ergin, “İhtimaller konusunda zihinleri netleştirmek gerekiyordu” dedi.

“Altılı masadaki taahhütlerimizin arkasındayız”

Sadullah Ergin, altılı masadaki taahhütlerinin arkasında durduklarını ise şu cümlelerle vurguladı: “Altılı masada devam ediyoruz, bu görüşmeleri önemsiyoruz. Güçlendirilmiş parlamenter sistem ve ortak cumhurbaşkanı adayı taahhütlerimizin arkasındayız.” 

“Sığıntı değiliz”

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin ise seçimlere hazır olduklarını, ittifak içinde yer alsalar bile kendi milletvekili listeleri ve logolarıyla seçimlere gireceklerini belirterek, “İktidara yakın bazı yazarların süreci sekteye uğratacak açıklamaları bilerek yaptıklarını görüyoruz. Bunlara son vermemiz gerekiyor. Biz sığıntı değiliz, kendi adaylarımız ve kendi ismimizle seçimlerde başarılı oluruz” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.