Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (116): HIV ile yaşayan kişilere hak ihlali yaratan ret kararı

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni“nde bu hafta, Kaos GL Hukuk Koordinatörü Av. Kerem Dikmen ile Kamu Denetçileri Kurumu’nun HIV ile yaşayan kişiler için hak ihlali yaratan ret kararını konuştuk.

Editör: Gamze Elvan / Prodüktör: Can Özgün Özgül

30 Haziran 2021 günü düzenlenen Birinci Eskişehir Onur Yürüyüşü’nü hatırlarsınız, biz de Medyascope ve Gökkuşağı Bülteni olarak oradaydık. Yürüyüşe katılan 15 kişiye açılan davanın ilk duruşmasında iki kişi beraat etmişti. 26 Nisan’da yapılan, 16 kişinin yargılandığı ikinci davada da hak savunucuları ve gazeteciler beraat etti

Gezi davasının 25 Nisan’da görülen karar duruşmasında Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye ise 18’er yıl hapis cezası verildi. 26 Nisan’da düzenlenen eylemde LGBTİ+’lar ve pek çok kişi kararı protesto etti.

Danıştay 10. Dairesi, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı açılan davaları 28 Nisan Perşembe günü esastan görüştü. Danıştay Savcısı, mütalaasında sözleşmeden çekilme kararının hukuka aykırı olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti kararı daha sonra açıklayacaklarını bildirerek duruşmayı bitirdi. Kararın bir ay içinde açıklanması bekleniyor.

HDP İzmir İl Başkanlığı binasına 17 Haziran 2021’de düzenlenen ve Deniz Poyraz’ın öldürüldüğü saldırının faili Onur Gencer’in yargılandığı dava devam ediyor. Sanık Gencer duruşmaya SEGBİS ile katıldı, avukatlar Gencer’in salona getirilmesini talep etti, heyet reddetti. Duruşmada gergin anlar yaşandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.