Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da özel hastane tartışması: Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası dava açmaya hazırlanıyor

Ankara’nın Ayrancı semtindeki Güven Hastanesi’nin yeni bina projesine ilişkin itirazlar sürüyor. Basın açıklaması yapan mahalleli, kararın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nde AKP’li üye sayısının fazla olmasından dolayı mahallelinin aleyhine çıktığını, konuyu AKP’li Meclis üyeleri ile görüşeceklerini dile getirdi. Açıklamada Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın süreci yargıya taşıyacakları bilgisi paylaşıldı.

Ankara’nın Ayrancı semtinde bulunan Güven Hastanesi’nin bölgeye yeni bir hastane inşa etme projesi Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından kabul edilmişti. ABB Meclisi kararında, yetkililerin bölgeyi inceleyerek yaptıkları değerlendirme sonucu aynı sokak üzerinde ikinci bir sağlık tesisi alanının bulunmasının uygun olmadığı, farklı bir bölgenin tercih edilmesi gerektiği tespitine rağmen yapılan oylamada projeye onay çıkmıştı.  

Karar, AKP’li üyelerle görüşülecek

Konuya dair bugün İkizler Parkı’nda açıklama yapan ve ABB Meclisi’ndeki siyasi parti gruplarıyla görüştüğünü söyleyen Remzi Oğuz Arık Mahallesi Muhtarı Süleyman Demircan, mecliste AKP’li üye sayısının fazla olmasında dolayı böyle bir karar çıktığı ve sürecin oldubittiye getirildiği cevabını aldığını, önümüzdeki günlerde konuyu AKP’li meclis üyeleriyle görüşeceklerini dile getirdi.

Mimarlar Odası dava açmaya hazırlanıyor

Süreci desteklediklerini açıklayan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, planın askıdan indiğini hatırlatarak konuyu yargıya taşıyacakları bilgisini verdi. Ayrancı’daki konut bölgelerinin ticarileştirilme amacıyla konut bölgesi olmaktan çıkarıldığına dikkat çeken Candan, “Eski yerleşik mahallelerin ortadan kaldırılacağı çok açık. Güven Hastanesi’nin Şimşek Sokak’ta alan büyütmesi çok anlamlı değil. Bu proje burada yaşayanlar açısından hem altyapıyı hem de trafiği zorlayacak” diye konuştu.

“Kararının iptaline kadar da girişimlerimizi sürdüreceğiz”

Mahalleli adına basın açıklamasını okuyan mahalle sakini Tanju Gündüzalp, “Bu yanlış karardan vazgeçilinceye kadar buradayız, Şimşek Sokaktayız, karar iptal edilinceye kadar mücadele edeceğiz” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Eylem yaptık, askıya çıkarılan ABB Meclisi kararına karşı olduğumuzu resmi yazıyla ilettik, kitlesel basın açıklaması ile talebimizi basına ve kamuoyuna ilettik. Devam edeceğiz ve mahalleliyle, komşularımızla meşru, demokratik ve hukuki tüm itiraz haklarımızı kullanacak, alınan ve mahallemizi yaşanılmaz kılacak olan kararın iptaline kadar da girişimlerimizi sürdüreceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler