Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk’tan Donald Trump açıklaması: “Şirketin uyguladığı yasak aptalca, kaldıracağım”

Dünyanın en zengin iş insanlarından, Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, 44 milyar dolar ödeyerek satın aldığı Twitter’ın eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’a uyguladığı yasağın “ahlaki olarak yanlış” ve “aptalca” olduğunu söyledi. Şirketi satın alma işlemleri devam eden Musk, devraldığı takdirde Trump’a getirilen yasağı kaldıracağını açıkladı.

Dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk, geçen ay sosyal medya şirketi Twitter’ı 44 milyar dolar ödeyerek satın alma konusunda anlaşmaya varmıştı. Şirketi satın alma işlemleri devam eden Musk, bu sürecin önümüzdeki iki ila üç ay içinde tamamlanacağını açıkladı.

Elon Musk, Otomobilin Geleceği isimli konferansta konuştu.

Dün (10 Mayıs) Financial Times’ın düzenlediği “Otomobilin Geleceği” isimli konferansta konuşan Musk, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın platformda yasaklı olması hakkında da açıklamalarda bulundu. Şirketin bu kararını “ahlaki açıdan yanlış ve tamamen aptalca” olarak değerlendiren Musk, şirketi tamamen satın alması halinde Trump’a uygulanan yasağı kaldıracağını söyledi.

İzleyin: Twitter artık Elon Musk’un | Ne değişecek?

Twitter yasağının Trump’ı susturmadığına, aksine sağcılar arasındaki görüşleri güçlendirdiğine dikkat çeken Musk, eski başkanın daha önceki “Yasak kaldırılsa bile Twitter’a dönmeyeceğim” sözlerini de hatırlattı.

Trump, Fox News kanalına verdiği demeçte şunları söylemişti:

“Umarım Elon, Twitter’ı geliştirmeler yapmak için satın almıştır. O iyi bir adam ama ben Truth’ta kalmaya devam edeceğim.”

Ne olmuştu?

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter hesabı, 6 Ocak 2020’deki Kongre baskınından sonra kapatılmıştı. Kongre baskınının ardından tüm sosyal medya platformlarından dışlanan Trump, ABD’deki büyük teknoloji şirketlerini “farklı görüşlere tahammül edemeyen tiranlar” olarak suçlamış ve TRUTH Social adında kendi sosyal medya uygulamasını kurmuştu.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.