Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: Ankara, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine ilişkin ön görüşmeleri engelledi

Türkiye’nin, bugün (18 Mayıs) Belçika’nın başkenti Brüksel’de resmi olarak NATO’ya katılmak için başvuru yapan İsveç ve Finlandiya’nın üyelik sürecine ilişkin gerçekleştireceği ön görüşmeleri engellediği iddia edildi.

Ankara’nın, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini görüşmek için yapılacak ön müzakereleri engellediği iddia edildi. Belçika’nın başkenti Brüksel’de bugün (18 Mayıs) gerçekleşen NATO büyükelçiliği düzeyindeki bir toplantıda, Türkiye’nin görüşmelerin başlamasına karşı çıktığı ileri sürüldü.

Neler olmuştu?

Finlandiya ve İsveç, bugün NATO merkezinde ittifakın genel sekreteri Jens Stoltenberg’e NATO’ya katılmak için üyelik başvurularını sunmuştu. Stoltenberg, başvuruları memnuniyetle karşıladıklarını ve ittifakın İsveç ve Finlandiya’nın katılımıyla güçleneceğini belirtmişti.

Türkiye ne demişti?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılmasına sıcak bakmadıklarını dile getirmişti. Erdoğan, Türkiye’ye yaptırım uygulayan ülkelerin NATO’ya katılmasına evet demeyeceklerini söylemişti.

ABD Kongresi’nden F-16 onayı gelecek mi? – Prof. Dr. Serhat Güvenç: “Türkiye, İsveç ve Finlandiya üyeliğine dair tutumunda esneme göstermezse Türkiye-ABD ilişkilerinde kötüleşme olabilir”

Kaynak: DW / Financial Times

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.