Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cengiz ve Kolin’in sahibi olduğu Akdeniz Elektrik, Isparta’da günlerce süren elektrik kesintisi için abonelere 109’ar lira tazminat ödeyecek

Isparta’da şubat ayında günlerce süren elektrik kesintisi hayatı felç etmiş, pek çok kişi donma tehlikesi geçirmişti. Isparta’da konuştuğumuz vatandaşlar, belediye ve şehrin elektrik dağıtımından sorumlu olan Cengiz ve Kolin holdinglerine ait Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’yi suçlamıştı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), şirkete 3,2 milyon lira idari para cezası verdi ve kesintiden etkilenen 27 bin 850 aboneye toplam 15,6 milyon lira tutarında tazminat ödenmesini kararlaştırdı. Bu tutar, abone başına 108 lira 96 kuruş anlamına geliyor.

EPDK, şubat ayında Isparta’da yaşanan elektrik kesintilerine yönelik soruşturma sürecini tamamladı. Kurumdan yapılan açıklamada Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin gerekli iyileştirme, yenileme ve kapasite artırımı yatırımlarını zamanında yapmayarak bölgedeki elektrik dağıtım hizmetinin niteliğini ve kalitesini kabul edilemeyecek düzeyde düşürdüğü belirtildi. Denetimler esnasında şirket kayıtlarını denetime hazır bulundurmaması, ihtiyaç duyulan bilgi ve belgeleri zamanında sunmaması gerekçeleriyle şirkete 3 milyon 236 bin 666 lira idari para cezası verildi.

Abonelere 109’ar lira tazminat

Şirket ayrıca, uzun süreli kesintilerden etkilenen mesken abonelerinin her birine 108 lira 96 kuruş, diğer abone gruplarına ise bağlantı anlaşma gücüne bağlı olarak bin 307 lira 52 kuruşa kadar olmak üzere toplam 27 bin 850 aboneye 15 milyon 583 bin 459 lira tutarında uzun süreli kesinti tazminatı ödeyecek.

EPDK Başkanı Yılmaz: “Tüketiciyi mağdur eden bedelini öder”

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, konuyla ilgili “Hep söylüyoruz tüketiciyi mağdur eden bunun bedelini öder. Burada da öyle oldu. EPDK, yasalar ve yönetmeliklerle hareket eden bir kurumdur. Siyasi değerlendirmelerin hep dışında kalmaya gayret ediyoruz ve işimize bakıyoruz. Soruşturma sürecimizi de bu hassasiyetle ve titizlikle yürüttük” diye konuştu.

Video: Karanlıkta beş gün

Video: Isparta’da ne oldu, neden oldu? CHP ve İYİ Parti’nin il başkanları anlattı: “Belediye altıncı günde karları bile küreyememiş, yazıklar olsun”

Video: Cumhur İttifakı’nın kalelerinden Isparta’da seçmenler, yaşanan elektrik krizinin ardından ne düşünüyor?


“Ben bu şirkete fatura ödemek istemiyorum”

Yerel halkın eleştirileri Cengiz, Limak ve Kolin holdinglerin sahibi olduğu Akdeniz Elektrik şirketine yönelikti. Konuştuğumuz bir vatandaş, “Akdeniz Elektrik artık bırakmalı bence. Biz bu şirketten hizmet almayalım. Ben bu şirkete fatura ödemek istemiyorum” yorumunda bulundu.
https://www.youtube.com/watch?v=tc3Iu4eWg9E&ab_channel=MedyascopePlus

Cumhurbaşkanı ‘Bizden önce mum vardı’ dedi, gelsin 2022 Isparta’sını görsün”

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı Hikmet Halım Yalıcı ise kentteki duruma ilişkin şunları söylemişti: “Burada birinci sorumlu AKP’li Isparta Belediyesi, daha sonrasında ise elektrik dağıtım şirketi, CK Elektrik. Cumhur İttifakı temsilcilerinin açıklamalarını takip ediyorum. Cumhurbaşkanının daha önce yaptığını burada yapmaya çalışıyorlar. Sanki Isparta’da hiçbir şey yaşanmamış gibi davranıyorlar. Ekrem İmamoğlu’nun bir saat yemek yemesi 10 gündür konuşuluyor. Isparta Belediye Başkanı krizin olduğu gün şehirde bile değildi. Neden tek cümle duyamıyoruz? Cumhurbaşkanı ‘Bizden önce mum vardı’ dedi, gelsin 2022 Isparta’sını görsün.”

Yirmi yıldır bu ülkeyi yönetenlere yazıklar olsun”

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam ise elektrik dağıtım şirketinin sorumluluğuna dikkat çekmişti: “Devletimiz özelleştirmeleri yaparken vatandaşa altyapıların daha iyi hale geleceğini söylemişti. Bu altyapı çalışmaları nerede? Cengiz-Limak-Kolin ortaklığı Akdeniz Elektrik’i 10 yıl önce aldı. Altyapı çalışmaları nerede? Bugün hâlâ şehir merkezinde tahta elektrik direkleri var. Havalimanı yaptınız çöktü, yol yaptınız çöktü, elektrik şirketi aldınız, elektrik veremiyorsunuz. Sizin bu ülkeye faydanız nedir? Bir de dün AKP Milletvekili Recep Özel’in ‘Böyle muhalefete yazıklar olsun’ gibi cümleleri oldu. Şimdi kime yazıklar olsun? Elektriği özelleştirenlere mi? Belediye altıncı gününde hâlâ yolları küreyememiş, buna mı yazıklar olsun? Yirmi yıldır bu ülkeyi yönetenlere yazıklar olsun.”
https://medyascope.tv/2022/02/08/ispartada-ne-oldu-neden-oldu-chp-ve-iyi-parti-il-baskanlari-anlatti-belediye-altinci-gunde-karlari-bile-kureyememis-yaziklar-olsun/

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.