Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (121): Yıldız Tar ile Onur Ayı

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni“nde bu hafta, Kaos GL’den Yıldız Tar ile Onur Ayı’nı konuştuk.

Prodüktör: Murat Türsan

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’nin açılan kapatma davasının ilk duruşması Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Baroların, ailelerin ve derneklerin müdahillik talepleri reddedildi, bir sonraki duruşma 5 Ekim 2022 tarihine ertelendi.

Ankara’da 15 yıl önce sistematik transfobik saldırılara uğrayan ve yaşadıkları yerlerden taşınmaya zorlanan trans kadınların ve transseksüellerin adalet arayışı devam ediyor. Kamuoyunda Eryaman-Esat davası olarak bilinen dava yine ertelendi.

Ve nihayet Onur Ayı geldi. 17 Mayıs Derneği, Özyeğin Üniversitesi LGBTİQ+ Kulübü ve Türk Psikologlar Derneği Samsun Şubesi programlarını açıkladı.

Gezi Parkı eylemlerinin dokuzuncu yıldönümü dolayısıyla yüzlerce kişi Taksim Meydanı’na yürümek için bir araya geldi. Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen gruba izin verilmedi, polis biber gazı ile eylemcilere müdahale etti. Aralarında LGBTİ+’lar da dahil 170 kişi gözaltına alındı. 

Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri 2021 raporu yayınlandı. Rapora göre 2021 yılında işkence ve ağır insan hakları ihlalleriyle ilgili LGBTİQ+’ların başvuruları altı kat arttı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.