Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hitler’in “ağır hastalık korkusu” yaşadığı ortaya çıktı

NZZ am Sonntag gazetesinin haberine göre, Adolf Hitler’in doktorlarından Carl Otto von Eicken’in torunu, dedesinin mektuplarını yayımladı. Mektuplarda, Kulak Burun Boğaz Uzmanı von Eicken’in, Nazi Almanyası’nın lideri Adolf Hitler’e 10 yıl boyunca uyguladığı tedavi ile ilgili bilgiler de ortaya çıktı.

Mektuplarda “ağır hastalık korkusu” yaşadığı ortaya çıkan Hitler’in, Mayıs 1935’teki ilk muayenesinin ardından doktora “Kötü bir şey varsa kesinlikle bilmeliyim” dediği belirtildi.

Gazete, Hitler’in 1935 yılından itibaren 10 yıl boyunca Alman kulak burun boğaz uzmanı Carl Otto von Eicken tarafından birkaç kez tedavi gördüğünü yazdı. Doktorun kuzenine yazdığı mektupları, von Eicken’in torununun torunu Robert Doepgen okuldaki bir proje için aile arşivini araştırırken buldu.

Mektupta Hitler’de bulunan bir polipi çıkarmak için yapılacak bir operasyona dikkat çekildi ve von Eicken’in operasyon sonra Hitler’in sesinin dinlenmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine operasyon Hitler’in yapacağı konuşma sonrasına ertelendi.

Von Eicken’in mektuplarında, Hitler’in, Holokost ve İkinci Dünya Savaşı’nda milyonlarca insanın ölümüne yol açan eylemlerini asla sorgulamadığını belirttiği de ortaya çıktı. “Savaştan sonra Hitler’i neden öldürmediniz?” sorusuna ise “Ben onun doktoruyum, katili değil” diyerek cevap yazmış.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.