Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nijerya’da Katolik Kilisesi’ne ayin sırasında saldırı düzenlendi: En az 50 kişi öldü

Nijerya’nın güneybatısında bulunan Ondo eyaletindeki bir Katolik Kilisesi’ne ayin sırasında düzenlenen saldırıda en az 50 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Kimlikleri belirlenmeye çalışılan silahlı kişiler, Ondo eyaletine bağlı Owo bölgesindeki St. Francis Xavier Katolik Kilisesi’ne ayin sırasında bir saldırı düzenledi. Saldırıda en az 50 kişi hayatını kaybederken, birçok kişi de yaralandı. Yetkililer, yaralıların tedavisine hastanelerde devam edildiğini söyledi.

Ondo Eyalet Valisi Rotimi Akeredolu, yaşananları masum insanlara yönelik aşağılık ve şeytani bir saldırı olarak nitelendirdi. Saldırının ardından hemen güvenlik güçlerinin olay yerine gönderildiğini belirten Akeredolu, saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığını da açıkladı.

Kilisede çalışan Rev Augustine Ikwu ise yaptığı açıklamada saldırının toplumu derinen etkilendiğini ve mahvettiğini belirterek, hayatını kaybedenler için taziye mesajı paylaştı. Öte yandan Ikwu bölgedeki piskopos ve rahiplerin saldırıdan yara almadan kurtulduklarını söyledi.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari de saldırıyı kınadı ve “Ne olursa olsun bu ülke asla kötülere ve hainlere boyun eğmeyecek ve karanlık asla aydınlığa galip gelemeyecek” dedi.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.