Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şair ve yazar Mevlana İdris Zengin, son yolculuğuna uğurlandı

Şair ve yazar Mevlana İdris Zengin, bir süredir tedavi gördüğü kalp rahatsızlığı nedeniyle dün (7 Haziran) hayatını kaybetti. Zengin, bugün (8 Haziran) İstanbul-Eyüpsultan Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Mihrişah Valide Sultan Haziresi’ne defnedildi. 

Video: Şair ve yazar Mevlana İdris Zengin, son yolculuğuna uğurlandı

Kahramanmaraş’ta kalp rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede 56 yaşında hayatını kaybeden şair ve yazar Mevlana İdris Zengin için bugün cenaze töreni düzenlendi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in de aralarında olduğu çok sayıda isim, Zengin’i son yolculuğuna uğurlamak üzere bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazında Zengin’in kardeşi Salih Zengin, taziyeleri kabul etti ve ağabeyinin naaşının başında gözyaşı döktü. 

Erdoğan’dan taziye mesajı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zengin’in vefat haberini aldıktan sonra ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerken, şunları kaydetti:  

“Bugün vefat haberini teessürle öğrendiğim mesai arkadaşım, değerli yazar ve şair Mevlana İdris Zengin kardeşimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Rabbim taksiratını hasenata tebdil eylesin, ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağolsun, mekânı cennet olsun.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.