Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (10 Haziran 2022): Ekonomideki yeni adımlar ne işe yarayacak? & Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylık açıklaması ne anlama geliyor?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, “yeni adımlar silsilesini” açıklamaya başladı. Bakanlık, ilk adım olarak “Gelire Endeksli Senetler” ihraç edileceğini duyurdu. İkinci adım, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) geldi; tüketici kredilerinde vade sınırı düşürülürken kredi kartlarında asgari ödeme tutarları yükseltildi. Ekonomideki son gelişmeleri, Piri Reis Üniversitesi’nden ekonomist Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu yorumladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (9 Haziran) partisinin İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda 2023’teki seçimlerde Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı. Muhalefetin adayını soran Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Artık kaçak güreşmeyi bırak Bay Kemal. Adaylık meselesini daha fazla geçiştiremezsin. Yüreğin varsa, cesaretin varsa ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla” diye seslendi. Gazeteci Fehmi Koru, Erdoğan’ın açıklamasının anlamını ve siyasette son yaşananları değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.