Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hakkındaki 1 yıl 3 aylık hapis cezası istinaf mahkemesince onanan Altan Tan Medyascope’a konuştu: “En az bir yıl sürmesi beklenen karar 35 gün içinde çıktı, bu durum belli bir kesimin büyük bir gayret içinde olduğunu gösteriyor”

Eski HDP Milletvekili Altan Tan’a, katıldığı bir televizyon programındaki konuşması nedeniyle “PKK propagandası” yaptığı gerekçesiyle verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezası Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından onandı. Medyascope‘a konuşan Altan Tan, “Burada da normalde en az bir yıl sürmesi beklenen karar 35 gün içinde onandı. Gerekçeli karar da yazılmadı. Şimdi Yargıtay yolu kaldı. Bu durum belli bir kesimin büyük bir gayret içinde olduğunu gösteriyor” dedi.

“PKK propagandası yapmak” suçlamasıyla eski HDP Diyarbakır Milletvekili Altan’a verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezası Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 21. Ceza Dairesi tarafından onandı. Karara tepki gösteren Altan Tan, Medayscope’a konuştu.

En az bir yıl sürmesi gereken istinaf sürecinin 35 günde bittiğine dikkat çeken Tan, şunları söyledi:

“Programda Hulki Cevizoğlu bana saygısız ve terbiyesizce saldırılarda bulundu. Defalarca, şiddet ve teröre karşı olduğumu ve demokratik mücadele yollarından başka yolu benimsemediğimi söylememe rağmen yayında beni PKK propagandası yapmakla suçladı. Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi hakkımda dava açtı ve hemen birkaç ay zarfında davayı sonlandırdı. Mahkeme yasal süreleri bile değerlendirmezken, biz de kararı istinaf mahkemesine taşıdık. Burada da normalde en az bir yıl sürmesi beklenen karar 35 gün içinde onandı. Gerekçeli karar da yazılmadı. Şimdi Yargıtay yolu kaldı. Bu durum belli bir kesimin büyük bir gayret içinde olduğunu gösteriyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.