Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ELIAMEP-Medyascope Medya Serisi’nin dördüncü webinarı yayınlandı

ELIMED-Medyascope Medya Serisi’nin dördüncü webinarında “Otoriteryanizme Karşı Değerlere Dayalı Muhalefet” konu başlığı Ekrem Güzeldere moderatörlüğünde Sezin Öney, Osman Sert ve Özge Mumcu Aybars tarafından masaya yatırıldı.

Center for Applied Turkey Studies (CATS) tarafından oluşturulan ve Mercator Vakfı ile Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen ELIMED webinar dizisinin planlanan yedi bölümünden ikincisi, 28 Haziran’da Medyascope YouTube kanalında yayınlandı.

Atina merkezli düşünce kuruluşu ELIAMEP’te araştırmacılık görevi yürüten Ekrem Güzeldere, bir araya gelen Macar muhalefetinin seçim yenilgisine değinerek tartışmayı başlattı ve sözü Sezin Öney’e bıraktı.

Macaristan’da uzun süre yaşayan ve ülke üzerine odaklanan çalışmalar yapan Öney, muhalefetin ortak başbakan adayı Peter Marki-Zay’in yerel seçimlerdekinin aksine Orban’dan farklı değerler sunamadığını belirtti ve seçim yenilgisinden bunun etkili olduğunu iddia etti.

Ankara Enstitüsü Araştırma Direktörü Osman Sert ise Türkiye’de muhalefet ittifakının ideolojik olarak farklı köklerden gelen partilerinin bir araya gelmesinde “güçlendirilmiş parlamenter sistemin” anahtar rol oynadığını belirtti. Sert ayrıca muhalefetin güçlendirilmiş parlamenter sistem taslak metnini çoğulculuk ve demokratik genişleme vaat ettiği gerekçesiyle “mini anayasa” şeklinde tanımladı.

Gazeteci ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı kurucu üyelerinden Özgür Mumcu Aybars da güçlendirilmiş parlamenter sistemin ve bu sistemin vaat ettiği sivil haklar ile özgürlüklerin önemini vurguladı.

ELIMED webinar serisinin bir önceki bölümü “Türkiye’de Kadınların Kamusal Hayatta Rolü” konusunu ele almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.