Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (29 Haziran 2022): Erdoğan – Biden görüşmesi | Türkiye’den İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine onay

Editör: Egemen Gök

Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelikleri için uyguladığı blokajı kaldırdı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya’nın başkenti Madrid’de Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdelena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. İki saat süren görüşmelerin ardından üçlü mutabakat metni imzalandı. 

Beyaz Saray, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ın NATO Liderler Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TSİ 18.45’te görüşeceğini duyurdu. Görüşmenin yaklaşık 1 saat sürmesi bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantısı başladı. Toplantıda işçi temsilcisi olarak TÜRK-İŞ ile işverenleri temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) yer alıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, endeks mayıs ayında 96,7 iken, haziran ayında yüzde 3,3 oranında azalarak yüzde 93,6 olarak belirlendi. Bu, Mayıs 2021’den beri en düşük seviye.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, eski Norveç Büyükelçisi Şafak Göktürk ile NATO Zirvesi’nde yaşananları konuşacağız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.