Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Asgari ücretin 5 bin 500 TL olmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üç gün süreyle üzerinde çalıştığı ve bugün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 bin 500 TL olarak açıklanan asgari ücrete ilişkin karar, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanarak, bugünden (1 Temmuz) geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Kararda, günlük brüt asgari ücretin 215,70 TL olarak belirlendiği bilgisi yer aldı. Aylık brüt altı bin 471 TL’ye tekabül eden bu rakama göre çalışanların eline net 5 bin 500 TL asgari ücret geçecek.

Erdoğan bugün işçi ve işveren temsilcileriyle birlikte yaptığı açıklamada, asgari ücretin yüzde 30 oranında artırıldığını, bu ücretin altı ay süreyle uygulanacağını ve yeni yıl için asgari ücretin tekrar belirleneceğini söylemişti. Resmi Gazete’de yayımlanan kararın gerekçesi şöyle:

“Asgari ücretin belirlenmesini düzenleyen Asgari Ücret Yönetmeliği uyarınca, asgari ücret, pazarlık ücreti değildir. Asgari Ücret Tespit Komisyonu önceden belirlenmiş bulunan asgari ücreti süresinden önce değiştirmek üzere toplanmış ve önümüzdeki altı ay için uygulanacak ücrette işçilerimizin gelir kayıplarını telafi etmek üzere iyileştirme kararı almıştır. Alınan karar uyarınca; işçinin günlük asgari ücreti; 1/7/2022-31/12/2022 tarihleri arasında (215,70) ikiyüzonbeş lira yetmiş kuruş olarak belirlenmiştir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.