Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tokatköy’de “kentsel dönüşüme” mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı – Vatandaşlar elektrik, su ve doğalgazlarının açılmasını bekliyor

İstanbul 13. İdare Mahkemesi, evlerinin elektrik, su ve doğalgazı kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kesilen Beykoz’un Tokatköy Mahallesi sakinlerinin yürütmenin durdurulması talebini kabul etti.

İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı Tokatköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı planlanan binaların elektrik, su ve doğalgazları 22 Haziran günü çevik kuvvet polisleri eşliğinde kesildi.

Belediyenin tahliye için verdiği sürenin dolmasının ardından ekiplerle evlere giren polis, elektrik, su ve doğalgaz sayaçlarını söktü. 

Mahalle sakinleri ile avukatlarının, söküm sırasında yapılanların hukuksuz olduğunu belirtmelerine rağmen kesim işlemleri devam etti. 

Mahalle sakinlerinin İstanbul 13. İdare Mahkemesi’ne “yürütmeyi durdurma” talebiyle yaptıkları başvuru mahkeme tarafından olumlu karşılandı. 

Mahkeme, dava konusu işlemlerin hukuka aykırı olduğuna hükmetti. 

Yapılan işlemlerin devam etmesinin, davacı yönünden telafisi güç zarara yol açacağı için “yürütmenin durdurulmasına” karar verildi. 

Mahkemenin gerekçeli kararında şu ifadeler yer aldı: 

“Dava konusu 1/5000 ölçekli İstanbul ili Beykoz İlçesi Tokatköy Mahallesi 487 ada 3 Parsele ilişkin Boğaziçi alan geri görünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Revizyon Nazım İmar Planı/3.Etap Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’nın  şehircilik ilke ve esaslarına, planlama tekniklerine ve kamu yararına uygun olmadığı anlaşıldığından, dava konusu planlarda hukuka ve mevzuata uygunluk bulunmadığı sonucuna varılmıştır.” 

“Elektrik, su ve doğalgaz açılsın”

Vatandaşlar, İstanbul 13. İdare Mahkemesi’nin verdiği parsel genelindeki yürütmeyi durdurma kararına uyularak elektrik, su ve doğalgaz  aboneliklerinin açılmasını talep etti.   

Bayrama mağdur olarak girmek istemeyen mahalle halkı, yetkililere “Bir günde kestiniz, bir günde gelip açın” diyerek seslendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.