Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seda Demiralp ve Alphan Telek tartışıyor: Orta sınıf eriyor mu?

Doç. Dr. Seda Demiralp ve siyasetbilimci Alphan Telek, Türkiye’de son dönemde çokça konuşulan orta sınıf sorununu ele aldı.

Programın ilk bölümünde “Orta sınıf eriyor mu?” sorusu ele alınırken, Demiralp orta sınıfın erimesinin küresel bir eğilim olduğunu söyledi. Telek ise orta sınıfın erimesinin prekaryalaşma (güvencesizleşme) konusu ile paralel yol aldığını ve orta sınıf eridikçe güvencesizlerin sayısının arttığını vurguladı.

Programın ikinci kısmında ise siyasetin bu konuda nasıl önlemler aldığı ya da alması gerektiği tartışıldı. Demiralp vergi reformu gerektiğinin altını çizerken Telek, güvencesizleşen ve yoksullaşanların toplumsal hareketlerin ardından daha çok dikkate alındıklarını ve siyasette bu yönde bir programa ihtiyaç olduğunu belirtti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.