Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

F-16’ların gölgesinde Türk-Amerikan ilişkilerinin geleceği | Uzmanlar değerlendiriyor

ABD Temsilciler Meclisi, Joe Biden yönetiminin Türkiye’ye F-16 satmasını şarta bağlayan bir tasarıyı kabul etti. Tasarı yasalaşırsa, F-16’ların Türkiye’den Yunan hava sahasında kullanmayacağına dair teminat alınması şartıyla satılmasını öngörüyor. Kimi yorumcuların “siyasi ve askeri kapitülasyon” olarak nitelediği böyle bir şartın koşulmak istenmesinin gerekçesi ne? Tasarı yasalaşırsa Türk-Amerikan ilişkileri nasıl etkilenir? ABD Başkanı Joe Biden’ın tasarıyı veto etmesi beklenebilir mi? Bu soruları ve Türk-Amerikan ilişkilerinin geleceğini Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi (EDAM) Direktörü Sinan Ülgen, eski TÜSİAD Vaşington Temsilcisi Abdullah Akyüz ve gazeteci yazar Soli Özel ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.