Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mekan ve İnsan (215) – Ortaklaşa Mekan (18): Adalara Ses Ol!

sesol.org’un ortaya çıkış hikayesi nedir? sesol.org neden adalara odaklanıyor? sesol.org kapsamında canlı/cansız hangi aktörlerle çalışıyorlar? “Ses peyzajı” nedir? “Sesalanı ekolojisi” ya da “eko-akustik” nedir? Ses peyzajından farkı nedir? Biyodata selenleme nedir? Doğadaki akımları kaydetmenin, sese dönüştürmenin araçları nelerdir? Doğanın duyamadığımız seslerini dinleyerek ne öğreniriz?

Duygu Toprak eş-sunumuyla gerçekleştirdiğimiz Ortaklaşa Mekan serisinin 18. bölümünde bir sesalanı ekolojisi çalışması olan ve İstanbul Adaları’nın ortak seslerini arşivleyen interaktif ses haritası platformu (sesol.org) üzerine kurucusu İpek Oskay ile sohbet ediyoruz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.