Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 KPSS iptal edildi – Sınava girenler Medyascope’a konuştu: “Bir daha çalışmam, bu düzenin figüranı olmayacağım”

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) geçen pazar (31 Temmuz) günü yapılan Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumundaki soruların Yediiklim Yayınevi’nde yayınlandığı ileri sürüldü. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün görevden alındı, dün gece (3 Ağustos) Yediiklim Yayınevi’ne yedi saat süren operasyon düzenlendi. Bugün (4 Ağustos) ise sınavın iptal edildiği duyuruldu. KPSS’ye giren adaylar iptal kararıyla ilgili neler hissettiklerini Medyascope’a anlattı.

“İptal edilmesini bekliyorduk ama yine de şaşırdık”

Dicle Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 2016 yılında mezun olan 27 yaşındaki Ü.E., sınava hazırlanmak için çalıştığı işyerinden iki ay ücretsiz izne ayrılmış.

Şimdi yeniden izin alabilecek mi ya da sınava yeniden nasıl hazırlanacağını bilmediğini söyleyen Ü.E., “Kafam allak bullak. Nasıl sınava hazırlanacağımı düşünüyorum. İşe gitmeye devam edebilir miyim sınava hazırlanırken inanın bilmiyorum, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Sınav iptalini bekliyorduk ama yine de şaşırdık. Sınavı iptal etmeleri şaibe karıştığının kanıtı. En başta verilen kurbanla işlerin buralara geleceği belliydi” dedi.

Ruh halinin anlatılamayacak bir halde olduğunu söyleyen Ü.E., “Bunun da üstesinden gelirler, alışkınlar. Konuşmanın da bir faydası olmuyor. Gözümüz yollarda seçimi bekliyoruz” diye devam etti.

“Bu benim son sınavım, bir daha oturup çalışmam”

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden mezunu olan Ekrem B., sınava 2018 yılından beri çalıştığını, geçen sene 80 puan aldığını ancak atanmak için bu puanın yeterli olmadığını anlattı.

Sınavın iptal edilmesinin sınava şaibe karıştığını kanıtlamadığını, kanıtın zaten soruların aynı olmasıyla ortada olduğunu dile getiren Ekrem B., “Yetkililer bunu tescillemiş oldu. Ben Yediiklim’in denemesine girmiştim ve o denemede çözdüğüm soru sınavda çıktı. Aynısı, birebiri çıktı. Aklıma direkt 2010 geldi” diye konuştu.

Yaşananın şaibe olduğuna emin olduğunu söyleyen Ekrem B., “Emin olmadığım tek şey sınavın iptal olup olmayacağıydı. Neyse ki bugün iptal ettiler. Mutluyum desem mutlu değilim, mutsuzum desem mutsuz da değilim. Normal bir insanın ruh hali değil. Bir emek veriyorsunuz ve karşılığını alamıyorsunuz” diye devam etti.

Geçen sene eve kapanıp sosyal yaşamını minimuma indirdiğini dile getiren Ekrem B., “Bu sene de sınava çok çalıştım. Bu benim son sınavım. Bir daha da oturup çalışmam. Bu düzenin figüranı olmayacağım artık” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.