Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rüzgarın uçurduğu plaj şemsiyesi 63 yaşındaki kadının ölümüne sebep oldu

Amerika Birleşik Devletleri’nin Güney Carolina eyaletinde çarşamba günü plaja giden bir kadın, rüzgârın havalandırdığı plaj şemsiyesinin göğsünü delmesi sonucu hayatını kaybetti.

63 yaşındaki Tammy Perreault, çarşamba günü Güney Carolina eyaletinin Garden City kentinde plaja gitti. Emniyet güçlerinin açıklamasına göre, saat 12.40 sularında havalanan bir plaj şemsiyesi Perreault’un göğsünü deldi.

Tammy Perreault

Göğüs travması geçiren Perreault, kaldırıldığı hastanede olaydan bir saat sonra hayatını kaybetti.

ABD Tüketici Ürün Güvenlik Komisyonu, plaj şemsiyelerinin kuma sabitlenmek için dikenimsi bir uca sahip olduğunu ve düzgünce sabitlenmedikleri takdirde şemsiyelerin geniş kubbeleri sebebiyle güçlü rüzgarlara kapılabileceğini belirtti.

Komisyon her yıl yaklaşık üç bin insanın plaj şemsiyeleri tarafından yaralandığını tahmin ediyor.

Virginia senatörleri Tim Kaine ve Mark Warner, 2016’da bir kadının plaj şemsiyesi tarafından öldürülmesi sebebiyle üç yıl önce ürünlere yönelik güvenlik kurallarının gözden geçirilmesi ve plaj şemsiyeleri hakkında bir güvenlik kampanyası başlatılması çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: ABC News

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.