Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (13 Ağustos 2022): Alevi örgütlerinden Erdoğan’a çağrı, DEVA Partisi’nin üçüncü mitingi Yozgat’ta

Editör: Gamze Elvan

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün (13 Ağustos), Nevşehir’de Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a yürüyüşünün 751. Yıldönümü Anma Programı’na katılacak. Ancak Alevi örgütlerinden Erdoğan’ın Hacı Bektaş Veli Dergâhı’na yapacağı ziyarete ilişkin dün bir açıklama geldi. Bu ziyareti samimi bulmadıklarını söyleyen Alevi örgütleri, “Yol yakınken kararından dönmesini istiyoruz” açıklamasını yaptı. Haber Hafta Sonu’nda bu akşam açıklama yapan vakıflardan biri olan Alevi Vakıfları Federasyonu’nun genel başkanı Haydar Baki Doğan yapılan açıklamayı ve Erdoğan’ın cemevi ziyaretinin anlamını değerlendirdi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) bugün Yozgat’ta üçüncü mitingini yapıyor. Haber Hafta Sonu’nun bir diğer konukları Medyascope muhabirleri Cansu Timur ve Furkan Erdem, DEVA Partisi’nin mitinginden izlenimlerini aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.