Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Friends” yeniden Netflix Türkiye’de

Televizyon tarihinin en çok izlenen sitcom dizilerinden biri olan “Friends”, iki buçuk aylık aranın ardından Netflix Türkiye kütüphanesine geri döndü. Dizi, 1 Nisan 2021’de Netflix Türkiye’de izleyicisiyle buluşmuş fakat 31 Mayıs 2022’de gösterim haklarının HBO Max’e geçmesinin ardından Netflix’ten kaldırılmıştı.

Kült komedi dizisi “Friends”, iki buçuk aylık aranın ardından Netflix Türkiye’ye geri döndü. Dizi, mayıs ayında gösterim haklarının HBO Max’e geçmesinin ardından Netflix’in Türkiye’deki kütüphanesinden kaldırılmıştı. HBO Max’in geçen ay Türkiye’deki faaliyetlerini durdurma kararı almasının ardından dizi yeniden Netflix Türkiye’ye eklendi.

Temmuz başında bir diğer dijital yayın platformu BluTV’den de kaldırılan dizinin, platforma dönüp dönmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

“Friends” dizisi, 2020 yılına kadar Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) de yayınlanmaktaydı. Fakat dijital yayın platformu HBO Max’in Mayıs 2020’de gösterim haklarını satın almasının ardından dizi, Netflix’ten kaldırılmıştı. HBO Max, 27 Mayıs 2021’de altı başrol oyuncusunu 17 yıl sonra yeniden bir araya getirmiş ve “Friends: The Reunion”u yayınlamıştı.

1994-2004 yılları arasında yayınlanan ve 10 sezon süren Friends dizisi, New York’ta oturan altı arkadaşın hayatını konu alıyor. Dizinin başrollerinde ise Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry ve David Schwimmer yer alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.