Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Takım arkadaşları, Merkez Ankara şantiyesinde ölen sporcu Taha Öztürk’ü anlattı: “Forma için, arma için oynayan yetenekli bir insandı”

Ankara’da 15 Ağustos’ta yaşanan fırtınada, Pasifik İnşaat’a ait Merkez Ankara şantiyesindeki stajyer öğrencilerin üzerine kolon kalıpları devrildi. Stajının birinci gününde olan Hacettepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Taha Öztürk hayatını kaybetti, iki stajyer öğrenci yaralandı. Taha’nın ilk stajında yaşadığı evrak sorunu nedeniyle ikinci stajını Merkez Ankara şantiyesinde yaptığı öğrenildi. Amerikan futbolu takımı oyuncusu Taha’yı, koçu ve arkadaşları “Pırıl pırıl, yetenekli bir insandı” diyerek anlattı. 

Hacettepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Taha Öztürk, 21 yaşındaydı. Taha, Hacettepe Üniversitesi Amerikan futbolu takımı Red Deers’ın da oyuncusuydu. Yeni sezon için önceki gün (23 Ağustos) ilk antrenmanlarını yapa takım arkadaşları, Taha’yı antrenmanın başında saygı duruşuyla andı.  

47 numaralı formayı giyen Taha, geçen sezon Red Deers’ın ilk seçmelerinde takıma alındı. Fiziksel özellikleri ve gösterdiği performans ile ilk seçmede dikkat çeken Taha, takıma seçildi ancak sezonu sakatlıklarla geçirdi. Takımıyla yalnızca bir maça çıktıktan sonra maçta kafasından aldığı darbe sonucu hastaneye kaldırıldı. Hastanede müdahale için formasını kesmek isteyen sağlık görevlilerine Taha’nın izin vermediğini aktaran takım koçu Levent Demiraslan, oyuncusunun takımına ve formasına bağlılığını şöyle anlattı:

Taha tam bizim kafamızdaki eski tip değdiğimiz forma, arma için oynayan çocuklardan birisiydi. Sakatlığı geçirip ambulans ile hastaneye götürülmesi gerekiyor. Hastanede formasını kesmek istiyorlar. Taha, ‘Ben bu formayı kestirmem, benim üzerimden bu formayı çıkaramazsınız’ diyor.” 

Taha’nın forması, babası Zeki Öztürk’e hediye edildi. Takım arkadaşları, formanın emekli edildiğini belirterek, 47 numaralı formayı bundan sonra takımda kimsenin giymeyeceğini ancak Taha’nın kardeşi Amerikan futbolu oynamak isterse ona vereceklerini söyledi. Ayrıca, Taha’nın formalarından biri de çerçevelenerek soyunma odasına asılacak. 

İlk stajında evrak sorunu yaşamıştı, ikinci stajını Merkez Ankara’da yaptı

Takım koçu Levent Demiraslan, Taha’nın ilk yaptığı stajda yaşanan evrak sorunu nedeniyle Merkez Ankara şantiyesindeki ikinci stajını yapmak zorunda kaldığını belirtti. Demiraslan, “Stajı ile alakalı bir problem çıkmıştı. İkinci bir staj yapmak zorunda kaldı. Maalesef, o ikinci staj onun mezarı oldu” diye konuştu. 

“Çok büyük ihmaller olduğunu düşünüyoruz”

Cenk Ata Yazıcı ise takım arkadaşı Taha’yı, “Pırıl pırıl, yetenekli bir insandı” diyerek andı. Yazıcı, Taha ile birlikte aynı hayalleri paylaştığını anlattı: “Bu sporda yanındaki adam senin özün olmak zorunda oluyor. Bu da seni bir takım arkadaşından, oyuncudan daha çok ailevi bir sirkülasyona sokuyor. Taha ile en büyük hayalimiz Türk Milli Takımı’nda forma giyebilmekti. Taha belki göremeyecek ama bundan sonraki senelerde onun için oynayacağız.”

İnşaattaki ihmallere de dikkat çeken Yazıcı, “Çok büyük ihmaller olduğunu düşünüyoruz. Gerekli önlemlerin alınmasını, başka gençlerin sevenlerinin böyle bir acı yaşamamasını istiyoruz” dedi. 

“Keşke staja başlamasaydı ama bugün yanımızda olsaydı”

Bir diğer takım arkadaşı Ömer Faik Alkan ise Taha’yı “Şu kapıyı bir kapatın, üşüdük” sözleriyle hatırlayacağını söyledi. Alkan, “Keşke staja başlamasaydı da bugün yanımızda olsaydı” diye konuştu. 

Ne olmuştu?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize-Güneysu’dan hemşerisi ve AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’ın yönetim kurulu başkanı olduğu Pasifik İnşaat’ın yaptığı Merkez Ankara Projesi’nin şantiyesinde çalışan işçiler, yetkililerin fırtına uyarısına rağmen sahaya çıkarıldı. Beton dökümünde sökülen perde kolon kalıplarının sahada serbest halde bırakılması sonucunda kalıplar fırtınada devrildi. Rüzgarın etkisiyle kule vinç çalışmadı ve kolon kalıpları stajyerlerin üzerinden uzun süre kaldırılamadı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, inşaatta yaşananlara ilişkin soruşturma başlattı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.