Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mekan ve İnsan (221) – Atatürk Havalimanı’nın ardından: Proje nasıl fırsatlar sunabilir?

Kentsel fonksiyonlarda dönüşüme dair ekolojik bir tavır ve tasarım yaklaşımı nasıl uygulanabilir? Kent ve doğa nasıl buluşturulabilir? Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasının ardından geliştirilecek proje ne gibi imkânlar ve fırsatlar sunabilir? Kentsel (eko)sistem yönetişiminin şartları nelerdir? Lojistik peyzaj nedir? Mekan ve İnsan’da bu hafta orman mühendisi ve peyzaj mimarı Diler Çiftçi ile İstanbul Teknik Üniversitesi, Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı kapsamında yaptığı “Peyzaj şehirciliği bağlamında işlevini yitirmiş havalimanlarının yeniden kullanımına yönelik peyzaj stratejileri: Atatürk Havalimanı örneği” araştırması üzerine sohbet ediyoruz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.