Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanlığı ve AKP’den istifa eden Korkmaz Karaca kimdir? Hakkında Sedat Peker neler demişti?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımlarda hakkında rüşvet iddiasında bulunduğu Korkmaz Karaca, Cumhurbaşkanlığı ve AKP’deki görevlerinden istifa etti.

Peker, yaptığı paylaşımlarda Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun yatırımcı Mine Tozlu Sineren’e “Korkmaz Karaca isimli Cumhurbaşkanı Danışmanı da sorununuzu halletmek için sizinle temas kurmak istiyor, sakın onunla temasa geçmeyin sizden çok para ister” dediğini öne sürmüştü.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelikleri ve AKP Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı yapan Korkmaz Karaca, sosyal medya hesabından yaptığı iki ayrı istifa açıklamasında üç görevinden de istifa ettiğini duyurdu.

Korkmaz Karaca kimdir?

1978 doğumlu Korkmaz Karaca Uludağ Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Bölümü okudu. Yurtdışında devam ettiği eğitiminin ardından Türkiye’de özel sektörde iş hayatına atıldı.

Çalık Holding, DAP Holding, Doğan Holding, Acarlar İnşaat, Sütaş A.Ş., Tahincioğlu Gayrimenkul, Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere birçok özel sektör ve kamu şirketine danışmanlık hizmeti verdi.

2000’li yıllarda Sözcü gazetesi ve İnternethaber Medya grubunda yazıları yayınlandı. 2007-2009 yılları arasında Fox TV’de çeşitli programlar yaptı.

Siyasi hayatına Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) başladı. 2010’da CHP’nin Parti Meclisi’ne girdi. 

AKP’nin internet sitesinde kendisiyle ilgili yer verilen bilgilerde 2010-2017 yılları arasında Deniz Baykal’ın danışmanlığını yaptığı iddia ediliyor. Ancak Baykal 2021’de yaptığı bir açıklamada Korkmaz Karaca’nın hiçbir zaman kendisinin danışmanı olmadığını ve CHP Parti Meclisi’ne girmesinin de kendisinin genel başkanlığından sonraki dönemde gerçekleştiğini ifade etti.

Karaca, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan Ekonomi Politikaları Kurulu’na, 8 Ekim 2018 tarihli kararla Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi olarak atandı. 23 Mart 2021’de yapılan AKP kongresinde partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 19 Nisan 2021’de, AKP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı oldu.

Korkmaz Karaca

Oku: Cumhurbaşkanı Danışmanı Korkmaz Karaca istifa etti

Sedat Peker, Korkmaz Karaca hakkında ne iddia etmişti?

Sedat Peker, geçen yıl yaptığı paylaşımlarda Karaca’nın kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamaları nedeniyle ABD’de yargılanan Sezgin Baran Korkmaz’ın kendisine tesisi ettiği aracı kullandığını ayrıca Korkmaz’ın yalısına sıklıkla gittiğini iddia etmişti. 

Gazeteci Saygı Öztürk, Karaca’nın Sezgin Baran Korkmaz’ın kendisine verdiği aracı kullandığı iddialarını doğruladığını açıklamıştı.

Peker, yaptığı bir başka paylaşımda ise Karaca’ya hitaben “Sen Maltepe’de sıradan bir evde otururken nasıl oldu dört beş senede Çekmeköy’ün süper lüks villalarından birinin sahibi oldun? 5-6 sene evvel Bakırköy eski belediye başkanı Ünal Erzek başta olmak üzere tüm CHP’li isimlerden sinyalcilik yaparken bu zenginliğe nasıl ulaştın? Kendi evinden daha çok Maxx Royallerde, Vogue otellerde kalabilecek hale nasıl geldin?” demişti. 

Son olarak ise geçen hafta sonu yaptığı paylaşımlarda Korkmaz’la ilgili olarak Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun yatırımcı Mine Tozlu Sineren’e “Korkmaz Karaca isimli Cumhurbaşkanı Danışmanı da sorununuzu halletmek için sizinle temas kurmak istiyor, sakın onunla temasa geçmeyin sizden çok para ister” dediğini öne sürmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.