Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Glasnost ile sevildi, Perestroyka ile yenildi: SSCB’nin son lideri Gorbaçov’un mirası – Cenk Başlamış ile söyleşi

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) son lideri Mihail Gorbaçov 91 yaşında Moskova’da hayatını kaybetti. Gorbaçov’un devlet başkanlığı sırasında, 1989 yılında gazeteci olarak SSCB’ye giden ve mesleğini 25 yıl bu ülkede sürdüren, Gorbaçov’dan Putin’e Rusya’nın Sırları adlı kitabın yazarı, Medya Günlüğü sitesinin kurucusu Cenk Başlamış ile 20. yüzyıla damgasını vuran bu liderin Rusya, Türkiye ve Batı’daki algısını konuştuk. SSCB ve Rusya’ya dair kişisel gözlemlerini aktaran Başlamış Türk-Rus ilişkilerini anlattı. Başlamış ile Gorbaçov’un “Glastnost” ve “Perestroyka” programlarının artı ve eksilerini, Rus siyasetçinin SSCB’nin dağılmasındaki ve Soğuk Savaş’ın sona ermesindeki rolünü de konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.