Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Düşenler ve çıkanlar: Formula 1 Hollanda GP

Formula 1’de 2022 sezonunun 15. yarışı Hollanda Grand Prix’sini geride bıraktık. Heyecan dolu geçen yarışı Medyascope Spor Servisi‘nden Muhammed Kaya analiz etti.

Düşenler ve çıkanlar: Formula 1 Hollanda GP

Formula 1’de SPA’nın ardından adres Hollanda idi. Sezonun 15. yarışına ilk çizgiden başlayan yerel kahrraman Max Verstappen damga vurdu. Yarışı kazanmaya dahi yaklaşan Lewis Hamilton podyuma çıkamadı. George Russell ve Charles Leclerc podyumda Verstappen’e eşlik eden diğer pilotlar oldu.

Belçika’nın ardından daha normal formlarda olan hatta yer yer Indianapolis pistini hatırlatan Zandvoort Pisti’ne döndüğümüzde, ekipler hem ön ve arka kanat yapıları ile hem de kurulumları ile daha normal formlara geçiş yaptı. Mercedes’in W13’leri antrenmanlardan itibaren oldukça mücadeleci görünüyordu, yarışta da öyle oldu. Belçika’nın aksine Mercedes lastik kullanımı konusunu halletmiş gibiydi. Max Verstappen ilk antrenman turlarında vites kutusu problemi yaşadı ve aslında daha az tur atarak yarışa geçti.

Yarışta da kimi zamanlarda geriye düşen Max Verstappen, doğru sürüş ve doğru taktik ile kazanmayı bildi. Mercedes yarışı kazanma planları yapacak kadar etkili oldu, Ferrari yine hataları ile konuşuldu. Peki, yarışta kimler düştü kimler çıktı? Beraber bakalım… 

Düşenler

Lewis Hamilton

Günün kesinlikle en şansız isimlerinden biri Lewis Hamilton idi. Podyuma çıkmak hatta belki de yarışı kazanmak için çok iyi bir hafta sonu geçirdi ancak Güvenlik Aracı/Sanal Güvenlik Aracı periyotlarında yaşanan tercihlerden dolayı podyum dışında kaldı.

Bu sezon tıpkı Silverstone’da Ferrari’nin Sainz-Leclerc ikilisine yaptığı gibi bir hamle Russell-Hamilton ikilisine yapıldı ve Lewis Hamilton podyumu kaçırdı. Güvenlik Aracı periyodunda pite girip yumuşak hamurlu lastiğe geçse, Max Verstappen’in arkasına düşeceği kesin olan Hamilton’u, kazanma ihtimali gözeterek pit dışında tuttular ancak pite girse podyum kesindi bunu ıskaladılar.

Grafikte de göreceğiniz üzere Lewis Hamilton yarışın bazı kısımlarında Max Verstappen’den daha iyi tempo tutturuyor. Özellikle son güvenlik aracı periyodundan önceki 3-4 turluk kısımda 0,77 saniye daha iyi tempoya sahip. Güvenlik aracının çıktığı son stintte de Max Verstappen taze yumuşak hamurlu lastikleri ile yaklaşık 1 saniye daha iyi tempo tutturuyor.

Carlos Sainz ve Ferrari

Aslında hem Ferrari hem de Sainz “düşenler” kısmının afili yıldızları. Her iki taraf da performansları ile bu hafta oldukça etkisizdi. Carlos Sainz’ın pitinde sol arka lastik unutuldu ve oldukça uzun bir pit-stop evresi oldu. Bu durum haftalardır hata yapan Ferrari Pit Duvarı’nın havai fişek gösterisiydi.

Pist üzerinde oldukça dengesiz görünen Carlos Sainz, aşırı ısınma ve arka kaymadan kaynaklı sorunlar yaşadı. Bir başka pitinde de Esteban Ocon’u engelleyerek 5 saniye ceza alan Carlos Sainz tempo olarak da Charles Leclerc’in oldukça gerisinde yarışı tamamladı. İkili arasındaki yarış temposu farkı yaklaşık olarak 0,7 saniyeleri buldu.  

McLaren

Hollanda aslında sürüş yüksekliği ve araç kurulumu açısından McLaren’e oldukça uygun bir pistti. Takımlar sıralamasındaki dördüncülük mücadelesi için Alpine en yakın olacağı noktalardan biri olarak görünüyordu. Lando Norris’in performansı aldatıcı olsa da Alpine ile aradaki fark oldukça net. Diğer pilot Daniel Ricciardo da hem mental hem de performans açısından oldukça geride. Tempo farkları yaklaşık olarak 2 saniyeye yakın, bu oldukça büyük bir fark.

Piste tekrar döndüğümüzde de Lando Norris’in son piti Alpine pilotlarına avlanacak seviyeye getirdi ve öyle de oldu. McLaren üzerine çok da konuşulmayacak şekilde kötüydü.

Ferrari Motor Müşterileri

Evet, tahmin ettiğiniz gibi HAAS ve Alfa Romeo’dan bahsediyorum. Son zamanlarda bu kategorinin vazgeçilmezleri haline gelen bu ikilinin ortak noktasının Ferrari olması oldukça şaşırtıcı mı? Bence değil.

Her iki ekip de yaz arasından sonra henüz puan almayı başaramadı, üstelik Alfa Romeo sürekli olarak dayanıklılık sorunları yaşıyor. 

Mick Schumacher’in sıralamanın son seansına kalıp büyük bir başarıya imza attığı haftada HAAS, oldukça yavaş bir pit ile Schumacher’in yarışını darmadağın etti.  Kevin Magnussen’in ilk turda çakıllara girmesi ile zaten az olan şansı tamamen bitti. HAAS şanssız, Alfa Romeo güçsüz idi.

Sebastian Vettel

Son sıralarda başladığı yarışta oldukça dağınık bir görüntü çizen dört kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel, yarışın bir bölümünde mavi bayraklara uymadığı için beş saniye ceza aldı.

Hamilton’un Perez’i geçtiği anda önlerinde olan Sebastian Vettel için mavi bayraklar sallanıyordu ancak Vettel bir süre oralı olmadı. Yıllarca bu durumdan şikâyetçi olan Alman Pilot, Lewis Hamilton’u engellemekten beş saniye ceza aldı ve zaten berbat geçen yarışı kabahat ile noktaladı.

Lance Stroll’ün bir şekilde puan almayı başardığı bir hafta sonunda Sebastian Vettel daha fazla utanamazdı diye düşünüyorum.

Çıkanlar

Max Verstappen

İkinci şampiyonluğuna her geçen hafta biraz daha yaklaşan Max Verstappen artık oldukça sakin ve akıllıca sürüş yapıyor. Yukarıda George Russell baz alınarak hazırlanan karşılaştırmada (X Pilot-George Russell) ilk beş pilottan yalnızca Max Verstappen net olarak tüm anlarda George Russell’dan üstün. SPA’da 14. olarak başladığı yarışı kazanması oldukça büyük sükse evet ancak bunun yanında takım arkadaşını da bu sezon oldukça net bir şekilde yeniyor. Bu yarıştaki tempo farkları ortalama 1 saniyeyi buldu.

Sanal güvenlik aracı ve güvenlik aracı anları işini kolaylaştırsa da Mercedes’in iyi temposuna rağmen Max Verstappen her durumda yarışı kazanırdı. Red Bull’un mühendisliği, stratejisi ve desteği oldukça iyi ancak Max Verstappen de tek başına büyük iş çıkarıyor. 

Alpine ve Pilotları

Her iki aracının sıralama seansının ikinci turunda elenmesinin ardından Alpine bu sonuçla oldukça iyi bir iş çıkardı. Fernando Alonso’nun altıncı ve Esteban Ocon’un dokuzuncu olduğu yarışın telemetri verilerine baktığımızda, yarışın başında ve sonlarında zaman zaman Ocon performans olarak yükselse de yarış temposunda 1,3 saniye gibi ciddi bir değer ile arkada kaldı.

Pist dışında Oscar Piastri örneğinde de göreceğimiz üzere yanlış işler yapılsa da, pistte oldukça iyi bir strateji izleniyor. Hem Macaristan hem Belçika hem de Hollanda’da pit zamanlaması ve seçimleri mükemmeldi. Mercedes’in sert hamurlu lastikli taktiği, aslında Fernando Alonso’nun Lando Norris’in önünde fark açmasına neden olan taktik ile aynıydı. En iyi dördüncü ekip olma yolunda adım adım ilerleyen Alpine için Fernando Alonso’nun kaybı yine güneş gibi parladı. 

George Russell

Son turlardaki, Güvenlik Aracı altındaki lastik değişim tercihi sadece George Russell’a yaradı. Altıncı sırada başladığı yarışta podyum görmeyi başaran George Russell için Mercedes’in taktiği oldukça mantıklı idi ancak bu kez Lewis Hamilton podyum dışında kaldı. 

Mercedes’in hafta sonundaki üstün performansına ayak uyduran George Russell, yarış temposunda Charles Leclerc’e karşı yaklaşık 0,7 saniye daha üstün bir tempoya sahip olmayı başardı. Takım arkadaşı Lewis Hamilton’dan da 0,2 saniye daha iyi olan Russell bu farkı son turlarda yumuşak hamurlu lastikli turları ile sağladı. Bu sezon oldukça göze çarpan bir performans sergileyen George Russell biraz da şanslı idi ancak bu sezon şans gerektiren her anda orada olmayı başarması da büyük iş.

Hollanda GP’nin konuşulduğu “Formulascope”u buradan dinleyebilirsiniz:

Yazan: Muhammed Kaya

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.