Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Sözcüsü Ebru Günay’dan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e: “Hiçbir HDP’li senin olduğun masaya gelmez”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in, “HDP’ye bakanlık verilebilir” sözlerinin ardından başlayan tartışmaya değinip “hiçbir partiyle bakanlık pazarlığı yapmadıklarını” söyledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e seslenen Günay, “Hiçbir HDP’li senin olduğun masaya gelmez, hatta oturduğun kıraathanede çay içmez” dedi.

Millet İttifakı’na eleştiri: “Adaylık tartışmasına sıkıştılar”

HDP Sözcüsü Ebru Günay, bugün (8 Eylül) partisinin genel merkezinde haftalık basın açıklaması yaptı. Millet İttifakı’nın “adaylık tartışmasına sıkıştığını” savunan Günay, “‘Kime hangi bakanlık verilecek, kim masada olsun, kim olmasın, aday kim olsun’ gibi kısır tartışmalarla seçim sonrasında hiçbir şey söylemeyen bir siyasi hattın, ittifakın içinde zaten olmayız, olamayız. Mesele, sadece Erdoğan’ın gitmesi veya kalması değildir. Mesele, yerine gelecek olanın, Türkiye’yi demokratik ilkelerle yönetip, yönetmeyeceğidir” diye konuştu. 

“Hiçbir partiyle bakanlık pazarlığı yapmadık” diyen Günay, “Seçimlerde alacağımız oylarla yönetim ehliyetimizi bize halk verecek. Bizi yönetime halk getirecek ve biz de halkımızın taleplerine göre çok da güzel yöneteceğiz” açıklaması yaptı.

“Tasvip etmeyeceğimiz bir adaya asla destek vermeyeceğiz”

Günay, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar’ın 27 Eylül 2021’de duyurduğu “Adalete, Demokrasiye, Barışa Çağrı” adlı deklarasyonu hatırlatıp, şunları söyledi:

“Orada tutumumuzu ve ilkelerimizi ortaya çok açık bir şekilde koyduk. Ne Cumhur İttifakı’nın, Millet İttifakı’nın içindeyiz ne de bu ittifakları destekleriz. En geniş demokrasi ittifakıyla seçimlere gireceğiz. Hiç merak etmeyin, bizim ne aday ne de tercih sorunumuz var. Türkiye’nin en geniş kesimlerine hitap edecek isimler üzerinde şimdiden tartışmaya başladık. Bizim tasvip etmeyeceğimiz bir adaya asla destek vermeyeceğimizi tekrar belirtmek isteriz.”  

Günay, bakanlık tartışmaları üzerine “HDP’nin olduğu masada biz olmayız” diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e de şu yanıtı verdi:

Meral Akşener veya onun sözcülerinin işi HDP’ye konum belirlemek değil. Halk seni Mehmet Ağar, Tansu Çiller ile çevirdiğin karanlık işlerden tanıyor. Senin bu ülkeye vadettiğin şey 1990’ların karanlığıdır. Hiçbir HDP’li senin olduğun masaya gelmez, hatta oturduğun kıraathanede çay içmez.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.