Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Enes Kara eylemine katıldıkları için haklarında soruşturma açılan öğrenciler: “İntiharı soruşturmayanlar bize soruşturma açıyor”

Elazığ’da ailesinin zoruyla kaldığı cemaat evindeki baskılar ve gelecek kaygısı nedeniyle yaşamına son veren Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara için düzenlenen eyleme katılan öğrenciler hakkında soruşturma açıldı. Kredi Ve Yurtlar Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen öğrenciler bu durumu protesto etti.

Elazığ’da ailesinin zoruyla kaldığı cemaat evindeki baskılar ve gelecek kaygısı nedeniyle yaşamına son veren Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara için düzenlenen eyleme katılan öğrencilere ve eylemi takip eden gazetecilere dava açıldı. 

Ayrıca eyleme katılan öğrencilere, üniversite yönetimleri ve Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı. 

Öğrenciler bugün (14 Eylül) KYK İstanbul İl Müdürlüğü önünde okul yönetimlerini ve yurtlarda açılan soruşturmaları protesto etti.  

Öğrenciler, “Soruşturmalar-davalar geri çekilsin. Parasız ve nitelikli barınma haktır” pankartı açtı. 

“Kabul etmiyoruz”

Öğrenciler adına Yaren Sarısaldık konuştu. Enes Kara’nın, milyonlarca gencin yaşadığı sorunları dile getirerek yaşamına son verdiğini belirten Sarısaldık, “Enes Kara’nın intiharını soruşturmayanlar, Enes’in ardından Taksim’de gerçekleşen eyleme katılan onlarca arkadaşımıza dava ve soruşturma başlattılar. Birçok arkadaşımıza üniversite yönetimleri ve KYK Yurt Müdürlüğü tarafından eyleme katıldığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. Eylemde işkence ile gözaltına alınan 86 kişiye de dava açıldı. Soruşturmaları ve davaları kabul etmiyoruz” dedi. 

“Milyonlarca öğrenci tarikat-cemaat yurtlarında kalmaya mecbur”

Öğrencilerin en yakıcı sorununun barınma olduğunu belirten Sarısaldık, “Barınma ihtiyacı, fahiş kira ve zamlar ile adeta tüm toplum için kriz haline gelmiş bulunuyor. Bizler ise bu krizi eğitim döneminin başlaması ile daha yakıcı bir şekilde yaşıyoruz. Ya kapasitesi yetersiz, niteliksiz ve sağlıksız KYK yurtlarına ya da fahiş ücretli özel yurtlara gitmek zorunda bırakılıyoruz. Maddi durumu yeterli olmayan milyonlarca öğrenci tarikat-cemaat yurtlarında kalmaya mecbur hale getiriliyor” dedi. 

“Direnmeye devam edeceğiz

Açılan dava ve soruşturmaların hukuksuz olduğunu vurgulayan Sarısaldık konuşmasını şöyle bitirdi: “Bizleri sindirmek isteyen bu saldırılar karşısında mücadeleyi büyütmeye, direnmeye ve hesap sormaya devam edeceğiz. Herkesi talebimizi duyurmaya, destek olmaya çağırıyoruz. Soruşturmalar ve davalar geri çekilsin. Parasız, nitelikli barınma haktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.