Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kardeşinin kanser tedavisi için hesabından para çekmek isteyen Lübnanlı kadın, oyuncak silahla bankayı bastı

Lübnan’da devam eden ekonomik krizden ötürü mevduat sahipleri kendi hesaplarındaki paraları çekemiyor. Bu yüzden Lübnan’da bir kadın, başkent Beyrut’ta bulunan BLOM Banka’yı oyuncak silahla bastı ve kardeşinin tedavisi için hesabından 13 bin dolardan fazla nakit çekti.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bulunan BLOM Banka’ya dün (14 Eylül) oyuncak silahla giren Sali Hafız isimli kadın, kardeşinin kanser tedavisi için hesabından 13 bin dolardan fazla nakit para çekti. Aynı gün başka bir Lübnanlı adam ise Lübnan’ın Aley şehrinde bir banka şubesine silahla girerek birikiminin bir kısmını çekti.

Ülkede üç yıl önce yaşanan ekonomik krizin ardından nüfusun büyük bir çoğunluğu temel ihtiyaçları için ödemelerini yapamıyordu. Bu yüzden bankalar, mevduat sahiplerinin hesaplarını kilitlemişti.

BLOM Banka, bir grubun ellerinde silahla içeri girdiğini ve ateş etmekle tehdit ettiğini söyledi. Hafız ise silahın yeğenine ait olduğunu ve oyuncak olduğunu söyledi. Al Jadeed TV’ye konuşan Hafız şunları söyledi:

“Kaybedecek hiçbir şeyim kalmadı, yolun sonuna geldim. Kız kardeşimin tedavisini görmesi için böbreğimi satacak duruma geldim.”

Polisin olay yerine gelmesinin ardından gözaltına alınan Hafız, bankanın suçlamalardan vazgeçmesinin ardından serbest bırakıldı.

Bir günde iki baskın

Lübnan’ın Aley şehrinde bir başka kişi, dün (14 Eylül) elinde silahla Bankmed şubesini bastı ve birikiminin bir kısmını çekti. Olayın ardından yetkililere teslim oldu.

Geçen ay da Lübnanlı bir adam, hasta babasını tedavi edebilmek için başka bir banka şubesine silahla girmiş ve bankadan parasını çekebilmişti.

Bankalar, hastane bakımı ve tedavi gibi durumlarda mevduat sahiplerinin paralarını çekmeye izin verdiklerini savunuyor. Fakat mevduat sahipleri bu durumun oldukça nadir olduğunu belirtiyor.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.