Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

LGBTİ+ karşıtı “Büyük Aile Buluşması” Saraçhane’de yapıldı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) katılım çağrısı yaptığı Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin LGBTİ+’ları hedef alan “Büyük Aile Buluşması” mitingi bugün (18 Eylül) İstanbul Saraçhane’de yapıldı.

İstanbul Saraçhane’de “Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu” öncülüğünde “Büyük Aile Buluşması” adıyla toplanan kalabalık, LGBTİ+ karşıtı bir yürüyüş düzenledi. Mitingde Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Meltem Ayvalı, Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar ve Tuğçe Kazaz gibi isimler açıklama yaptı.

“Büyük Aile Buluşması” mitingi gün içerisinde yağan yağmura rağmen devam etti. Kitle düzenlenen mitingin ardından Beyazıt’a ilerledi. Burada okunan manifestonun ardından etkinlik tamamlandı.

Birçok sanatçı ve kuruluş tepki gösterdi

Siyasi parti üyeleri, sanatçılar, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve yurttaşlar, LGBTi+’ları doğrudan hedef alan mitinge tepki gösterdi. Sosyal medyada #NefretYürüyüşüneHayır etiketiyle çok sayıda paylaşım yapıldı.

Sanatçı Aylin Aslım, “Çocuklara tecavüz ettiler, yürüyüş yapmadınız. Çocukları öldürüp intihar dediler, yürüyüş yapmadınız. Her gün kadınlar ölüyor, yürüyüş yapmadınız. Esasen inandığınız bir ilkeniz yok ve bunu siz dahil herkes biliyor” diye yazdı.

Mabel Matiz de, “LGBTİ+ karşıtı yürüyüş ve söz konusu kamu spotu ile ilgili herkesi LGBTİ+’larla dayanışmaya çağırıyorum. Uygar bir toplumda böyle bir şeyin yeri yoktur ve ayrımcılık suçtur” mesajını paylaştı.

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nden (SpoD) yapılan açıklamada, “LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılığı ve nefreti devletin resmi kurumlarının desteğiyle örgütleyenlere karşı buradayız. Toplum bizden başkası değil, toplum biziz! Haklarımızdan, hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Uluslararası Af Örgütü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, LGBTİ+’lara yönelik nefret söyleminin, devletler tarafından körüklendiğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.