Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açık Oturum (366): Erdoğan dünyaya, dünya Erdoğan’a nasıl bakıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Semerkant’ta Şanghay İşbirliği Örgütü Liderler Zirvesi’ne katıldı. Oradan Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu’na katılmak için ABD/ New York’a geçen Erdoğan, çeşitli ülke liderleriyle görüştü, PBS’ye röportaj verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dış politika gezilerini nasıl değerlendirmek gerekir? Rusya kısmi seferberlik ilan etti ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin nükleer güç kullanma imasında bulundu. Ukrayna’nın Rusya kontrolündeki otonomi verdiğini söylediği bölgelerde referandum yapılacağı belirtildi. Rusya-Ukrayna savaşı küresel güçler arasındaki ilişkileri nasıl etkiliyor? Enerji krizi nereye gider? Nükleer silah kullanma tehdidi İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan uluslararası hukuk açısından ne anlama geliyor?

Medyascope Açık Oturum’da Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi (EDAM) Direktörü Sinan Ülgen, Liverpool Üniversitesi Çin Kampüsü Çin Çalışmaları Bölümü’nden siyaset bilimi doçenti Ceren Ergenç, Medya Günlüğü yazarı, Medyascope yorumcusu, Rusya uzmanı Aydın Sezer, Gülçin Karabağ’ın sorularını yanıtlıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.