Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Finlandiya’daki Tervola Belediyesi, gençleri ikna etmeye çalışıyor: Bebek başına 6 bin euro ödeme yapacak

Finlandiya’nın kuzeyindeki Laponya bölgesinde bulunan Tervola Belediyesi, daha fazla genç aileyi Tervola’ya taşınmaya ikna etmek amacıyla bebek yardımı ödemelerini 12 kat artıracak. Belediye, 2023’ün başından itibaren Tervola’da doğan her çocuk için 6 bin euro ödeyecek.

Finlandiya’nın kuzeyindeki Tervola Belediyesi, daha fazla genç aileyi bölgeye taşınmaya ikna etmek için bebek yardımı ödemelerini artıracağını açıkladı. Belediye 2023 yılının başından itibaren bebek başına 6 bin euro ödeyecek. Kentin nüfusunu artırmak için böyle bir karar alan belediye, halihazırda Tervola’da doğan her çocuk için 500 euro ödemekteydi.

Belediyenin bu parayı vermesinin şartlarından biri de çocuğun doğumu sırasında Tervola’da yaşamak.

Belediye, bölgeye yerleşenlerin kalıcı olmasını istiyor. Bu yüzden ödeyeceği bebek parasını beş yıllık bir süreye yayacak. Bu süre zarfında doğumun ilk yılında ailelere çocuk başına önce 2 bin euro verilecek, kalan 4 bin euro ise sonraki dört yıl boyunca yıllık olarak dağıtılacak.

Öte yandan belediye, 2023 yılında doğması beklenen fakat erken doğum yapan ailelere de ödeme yapacak.

İskandinav ülkelerinde doğum oranları son yıllarda çok düşük seyrediyor. Bu yüzden Finlandiya’nın da aralarında olduğu ülkeler, nüfusu gençleştirmek için çözüm arıyor.

Kaynak: YLE News

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.