Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Psikiyatriden Gündeme (91): Okula uyum sürecinde çocuklar ve ebeveynleri

Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından hazırlanan Psikiyatriden Gündeme’nin 4. sezonunun ilk programında, Uzm. Dr. Merve Metin’in konuğu Bebek, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Elvan İşeri. Programda şu sorulara yanıt aranıyor: Yeni eğitim- öğretim döneminin başlamasıyla “okula uyum sürecinde çocuklar ve ebeveynler” neler yaşıyor? Okula başlangıç sürecinde çocukların ve ebeveynlerinin yaşayabilecekleri değişimler ve adaptasyon süreçleri ne şekillerde gözlenir? Ebeveynlerin bu süreçte yapabilecekleri nelerdir? Okula gitmek istemeyen çocuklara nasıl yaklaşılması ve nelere dikkat edilmesi gerekir? Uyum sürecinde yaşanabilecek zorluklarda alarm belirtilerinin nelerdir ve ebeveynler bu süreçlerde nasıl davranmalıdır?

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.