Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB, Büyük Hipodrom’u gün yüzüne çıkarmak için hazırladığı projeyi Koruma Bölge Kurulu’na sundu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sultanahmet Meydanı’nın altındaki Antik Roma Hipodromu’nu gün yüzüne çıkarmak için hazırladığı projeyi Koruma Bölge Kurulu’na sundu.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) geçen şubat ayında, İstanbul’daki1700 yıllık “Büyük Hipodrom” ile ilgili bir belgesel yayınladı. Konu hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, gündeme oturan Büyük Hipodrom’u gün yüzüne çıkarmak için İBB’nin harekete geçtiğini belirtti.

İBB, hazırladığı projeyi Koruma Bölge Kurulu’na sundu. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Medyascope’a verdiği demeçte Büyük Hipodrom için “Kent ekonominize kazandırılmalı” derken hipodromun “Spina” duvarının ayakta olduğunu ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan restorasyon için bir yanıt alamadıklarını söylemişti. Polat, şöyle konuşmuştu: 

 “Alanın bir kamu kurumuna devredilmesi gerekiyor. Biz bunu iki yıldır talep ediyoruz. Kiralama veya restorasyon karşılığı olabilir. Aslında buranın tahsis olması gerekiyor, bizim kiralama bedeline de gerek kalmıyor. Hangi açıdan uygun görülüyorsa işlem yapılmalı. Yeter ki İstanbul’un turizmi, kültürü ve en önemlisi kent ekonomisi bundan yararlansın. Bu talebi ilettik, İstanbullular da çalışma yapılmasını bekliyor.” 

Hipodrom ‘Spina Duvarı’ ile ayakta. Şu an en az 7 -8 bin metrekare rahatlıkla kullanılabilecek bir alan orada duruyor. Restorasyonu yapılıp turizme kazandırılabilir. Benim iddiam, hipodrom İstanbul’da turistik açıdan en çok ilgi görebilecek yerlerden biri. Orada yapılacak çok değerli şeyler var.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.