Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (9 Ekim 2022): Anayasa değişikliğinde LGBTİ+’lar hedefte | Erdoğan ve Orban’ın LGBTİ+ hamlesi

Editör: Buket Topaktaş 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü serbestisine “yasal güvence” çıkışı yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “anayasal güvence” hamlesiyle yanıt verirken, aile kurumunun güçlendirilmesini de içerecek şekilde bir anayasa değişikliği istedi. Prag ziyaretinin ardından konuşan Erdoğan, “LGBT’yle birlikte bizim aile yapımızı dejenere etmenin gayreti içerisine girdiler” dedi. 

Erdoğan’ın bu çıkışı Macaristan lideri Viktor Orban’ın referandumunu akıllara getirdi. Macaristan’daki referandumda, LGBTİ+’lar ve aile kurumu hakkında sorular yöneltildi ve oy verenlerin büyük bölümü düzenlemeye “hayır” dediği için referandum geçersiz sayıldı.

Haber Hafta Sonu’nda bu akşam LGBTİ+ tartışmalarını, anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamında avukat Öykü Didem Aydın, Macaristan örneği üzerinden de siyasetbilimci ve Medyascope yorumcusu Edgar Şar değerlendirdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.