Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yerelden dünyaya: Türkiye’de şarap rönesansı

Şarap, modern Türkiye’nin de üzerinde kurulduğu bu coğrafyanın en eski içkilerinden. “Şarabın anavatanı” diye de anılan Doğu Anadolu’da bağcılık ve şarapçılığın 10 bin yıla yakın bir geçmişi var. Son yıllarda Türkiye’nin şarapçılığını ve yerel üzümlerini yurtdışında duyurma çalışmaları hız kazanıyor. Pek çok şarap üreticisi, yerel şarapların tadını sınır ötesine taşımada kararlı. Bu nedenle Türkiye, üreticilerin tabiriyle, şarapta rönesansını yaşıyor. Şarabın yüzyılları aşan Mezopotamya öyküsünü ve bugününü, Mey | Diageo Genel Müdürü Genel Müdürü Levent Kömür, IWSA Müdürü Ayça Budak ve kıdemli şarap üretim müdürü Murat Üner anlatıyor.

Kamera & kurgu: Özgün Özgül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.